23. september 2021
Tilfældige borgere her på Stengade var i chok efter episoden.
Tilfældige borgere her på Stengade var i chok efter episoden.
Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vanvidsbilist stak af fra politiet - nu er han anholdt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vanvidsbilist stak af fra politiet - nu er han anholdt
Helsingør - 09. november 2017 kl. 15:56
Af Dorte Møller Rasmussen

Den 24-årige mand som for en uge siden stak af fra politiet efter at være blevet anholdt i forbindelse med en vanvidskørsel gennem Stengade i torsdags, er blevet anholdt. Det skete torsdag klokken 13.20, skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Rocker får forbud mod at opholde sig i klubhus

Den 24-årige blev torsdag den 2. november anholdt sammen med en 31-årig mand efter vanvidskørselen, og det var under en undersøgelse senere på dagen i Sundhedshuset i Helsingør, at han pludselig så sit snit til at stikke af. Siden har han været eftersøgt, og i går lykkedes det at finde frem til den 24-årige, som blev anholdt i Helsingør. Ifølge Nordsjællands Politi skete anholdelsen uden nogen form for dramatik.

Sad bag rattet
Ifølge vidner var det den 24-årige, der sad bag rattet i den sorte Mercedes, da han og den 31-årige med op mod 100 kilometer i timen drønede ned gennem Stengade med hornet i bund. Det skete ved 13.30-tiden, så gågaden var fyldt med mennesker, der måtte springe for livet. Flere troede, at vanvidskørselen var en del af en terror-handling.

På Nordvej lykkedes det politiet at standse bilen og anholde de to mænd. Den 31-årige er sigtet af politiet, men han blev ikke fremstillet i grundlovsforhør. Det bliver den 24-årige til gengæld fredag klokken 13 i Retten i Helsingør. Han bliver i første omgang sigtet efter straffelovens paragraf 252, der handler om på hensynsløs måde at volde nærliggende fare for nogens liv eller førlighed.

Slået med pistol
Vanvidskørselen skete efter de to sigtede mænd, som har tilknytning til banden Loyal to Famiia, kom i et klammeri på Café Vivaldi med tre medlemmer af rockergruppen Bandidos, som befandt sig på caféen. Det førte til, at en af Bandidos-medlemmerne slog en LTF'er i hovedet med en pistol, hvorefter de to LTF-ere flygtede ud af caféen i retning mod Bycentret.

arrow Tiltalt for at trække skarpladt pistol på café
16. august 2018 kl. 06:01 Opdateret: kl. 14:52
arrow Top-rocker: Skarpladt pistol var bare en drengerøvsting
12. januar 2018 kl. 10:08 Opdateret: kl. 10:08
arrow Nu har vanvidsbilisten fra gågaden fået sin dom
18. december 2017 kl. 12:29 Opdateret: kl. 12:29
Stemmer du til kommunalvalget i år?