15. juni 2021
Vandtårnet fra 1936, som ligger højt i landskabet, blev taget ud af drift i 2005 og har indtil nu kun huset et par telemaster. Men nu kan ejerne af bygningen få lov til at gennemføre dette boligprojekt.

Illustration: Helsingør Kommune
Vandtårnet fra 1936, som ligger højt i landskabet, blev taget ud af drift i 2005 og har indtil nu kun huset et par telemaster. Men nu kan ejerne af bygningen få lov til at gennemføre dette boligprojekt. Illustration: Helsingør Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vandtårns-boliger fik et ja

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vandtårns-boliger fik et ja
Helsingør - 09. juni 2021 kl. 19:23
Af Andreas Norrie

Det var et enigt By-, Plan- og Miljøudvalg, som på det seneste møde kunne godkende lokalplanen, som muliggør ombygningen af Hornbæks gamle vandtårn på Sauntevej tæt ved Hornbæk sø til tre udsigtslejligheder, oplyser udvalgsformand Christian Holm Donatzky(R). Han oplyser samtidig, at det i samme omgang blev besluttet at give fire gamle træer på grunden status som bevaringsværdige.

arrow Læs også: Enigt udvalg siger ja til to nye boligprojekter

Der har også været kritik fra naboer i forhold til indbliksgener for det omkring 15 meter høje tårn. Det forsøgte udvalget at tage et hensyn til ved hjælp af et krav om at der med den ene nabo skal plantes et bælte af træer.

Bag det utraditionelle projekt står selskabet Vandtårnet Hornbæk ApS, som følge CVR-registeret fire selskaber med forskellige ejerandele. Det drejer sig som selskaberne Kert Invest ApS i Hornbæk, JGP Holding ApS i med adresse i Hornbæk, Sten & Grus Holding ApS med adresse udenfor Roskilde og JF Holding København med adresse i Hornbæk. Direktør for Vandtårnet i Hornbæk er Jan Steen Frederiksen med adresse i Hellerup.

Lokalplanen og det medfølgende tillæg til kommuneplanen skal endeligt afgøres på det sidste møde i Byrådet før sommerferien.

arrow Vandtårn kan blive til 15 meter højt boligtårn
10. februar 2021 kl. 04:30 Opdateret: kl. 13:56
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?