20. juni 2021
Siden åbningen har Værftsmuseet, der i høj grad drives ved hjælp af frivillige, haft 38.000 gæster.
Siden åbningen har Værftsmuseet, der i høj grad drives ved hjælp af frivillige, haft 38.000 gæster.
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Værftsmuseum på vej med udvidelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Værftsmuseum på vej med udvidelse
Opdateret 06. maj 2015 kl. 13:10
Helsingør - 06. maj 2015 kl. 04:00
Af Andreas Norrie

En udvidelse af Værftsmuseet på Allégade var nær ved at gå i vasken, da Siemens havde lejet det nødvendige lokale ud til en it-virksomhed. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Der var stor glæde i salen ved det seneste byrådsmøde, da borgmester Benedikte Kiær(K) kunne oplyse, at forhandlinger mellem virksomheden Siemens, der råder over Helsingør Værfts administrationsbygninger, og kommunen nu har ført til, at det bliver muligt at gennemføre en længe ønsket udvidelse af Værftsmuseet, der er en del af Helsingør Kommunes Museer.

Indtil fornyelig så det ellers ud til, at planerne om en udvidelse af det meget populære museum ville blive skrinlagt på ubestemt tid, da Siemens på trods af gentagne forhandlinger om sagen med Helsingør Kommune havde lejet stuelokalet i bygningerne på Allégade, som ligger i forlængelse af museet ud til en privat virksomhed. Men nu er en aftale med Siemens alligevel klar til at tilbyde museet lokalet, som er på 310 kvadratmeter. Arealet skal bruges til at sætte de nuværende udstillinger ind i et større samfundsmæssigt perspektiv, og blandt andet gøre det nemmere at håndtere besøg af skoleklasser og større grupper af besøgende.

arrow Læs også: Museet er også for børn
Fire modeller

I forhold til selve indretningen har museet med har Værtsmuseet udarbejdet fire forskellige modeller for en udvidelse af aktiviteterne, som kommer til at koste mellem 800.000 og 6 millioner kroner. En stor del af pengene skal dog findes gennem fondsmidler.

På mødet i Byrådet blev det med enstemmighed besluttet, at der skal indgås en lejeaftale om bygningen, der tidligst kan overtages pr. første juni i år. De økonomiske rammer for projektet skal besluttes på et senere byrådsmøde.

arrow Se billederne: Værftsmuseets drømmeindvielse
14. november 2015 kl. 07:35 Opdateret: kl. 06:20
arrow Ny udstilling på Værftsmuseet
11. november 2015 kl. 07:21 Opdateret: kl. 10:03
arrow Et festligt kapital i Værftets historie
22. april 2015 kl. 07:00 Opdateret: kl. 12:53
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?