22. september 2021
Benjamin Stefanowski er en af de unge digtere, der læser op under »PoeSi? Det«
gallery icon

Se billedserie

Benjamin Stefanowski er en af de unge digtere, der læser op under »PoeSi? Det«
Foto: Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unge digtere får deres egen Helsingør-festival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge digtere får deres egen Helsingør-festival
Helsingør - 27. juli 2021 kl. 10:18

Flere unge i Helsingør skriver poesi. I slutningen af juli kan du møde en række af dem ved festivalen »PoeSi' Det«, der holdes i JA-Containeren ved madmarkedet.

arrow Læs også: Byen har fået et nyt mødested for unge

Helsingør får sin egen tre-dages poesifestival i slutningen af juli. »PoeSi' Det« er navnet på festivalen, der den 29., 30. og 31. juli sætter fokus på unge digtere og giver dem en platform, hvor de kan dele deres værker med hinanden og publikum.

- Vi oplever, at der er mange unge i Helsingør, der skriver poesi, men det er ofte noget, de gør derhjemme uden at vise det til nogen. Derfor har der manglet en platform, hvor de kan dele deres fælles interesse, og hvor man kan komme ud med sin poesi, siger Gry Jensen, projektkoordinator på JA-Kontoret, der har været med til at arrangere poesifestivalen.

JA-Kontoret er blandt andet også med til at udgive kunstmagasinet NEON, der er lavet af unge for unge. I den seneste udgave af magasinet, der kom på gaden i starten af juli, står digtgenren for halvdelen af de mere end 100 indsendte kunstværker fra unge i hele landet.

En af de unge, der skal læse sine værker op ved poesifestivalen, er Nanna M. L. Rasmussen. Hun har skrevet digte i mere end 10 år, men det er kun anden gang, hun skal læse dem op for et publikum.

- Jeg kan godt blive lidt nervøs, når jeg tænker over det, men det føles mere trygt, hvis jeg skal læse mine digte op for nogen, der interesserer sig for, hvad man mener, og man kan skabe en form for diskussion bagefter, siger den 25-årige helsingoraner.

»PoeSi' Det« foregår i JA-Containeren ved Værftets Madmarked i Helsingør, og hver dag klokken 14 og 16 er der oplæsninger af unge digtere. Festivalen består desuden af workshops, hvor man selv kan udfolde sig kreativt med digte, og der er også guidede fælleslæsninger.

Poesifestivalen indgår som en del af programmet for gadeteaterfestivalen PASSAGE, og det er gratis at komme til de forskellige events i JA-Containeren.

Man kan finde programmet for festivalen på JA-Kontorets facebookside.

arrow Unges bylivs-laboratorium får støtte
07. januar 2021 kl. 05:55 Opdateret: kl. 14:38
arrow 1,7 mio. kroner og 16 projekter: Sådan bliver vores byrum bedre
07. januar 2021 kl. 04:43 Opdateret: kl. 14:30
arrow Ungt kunstmagasin går live
29. oktober 2020 kl. 13:08 Opdateret: kl. 13:08
Synes du, at kommunen er der for dig?