21. februar 2020
Politiklagemyndigheden undersøger en hidtil i offentligheden ukendt sag, hvor en person kom alvorligt til skade i detentionen på Politigården i Helsingør. Foto: Allan Nørregaard
Politiklagemyndigheden undersøger en hidtil i offentligheden ukendt sag, hvor en person kom alvorligt til skade i detentionen på Politigården i Helsingør. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ung kvinde fik hjertestop i detentionen: Politiet undersøges af myndighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ung kvinde fik hjertestop i detentionen: Politiet undersøges af myndighed
Helsingør - 10. april 2019 kl. 14:57
Af Dorte Møller Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den Uafhængige Politimyndighed undersøger sagen fra detentionen på Helsingør Politigård, hvor en ung kvinde kom alvorligt til skade.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed - i daglig tale DUP - har indledt en undersøgelse af en tragisk hændelse i detentionen på politigården i Helsingør natten til fredag i sidste uge.

arrow Læs også: Strafferetlig efterforskning indledt efter ung kvindes død i detention

Episoden har ikke været omtalt i døgnrapporten fra Nordsjællands Politi, så offentligheden får først kendskab til sagen på baggrund af en pressemeddelelse, som Politiklagemyndigheden nu har sendt ud.

I den forklares det, at Nordsjællands Politi den 5. april klokken 00.54 underrettede Den Uafhængige Politiklagemyndighed om, at 24-årig kvinde tidligere på aftenen fik hjertestop, mens hun var anbragt i detentionen. Kvinden blev genoplivet og indbragt på hospitalet, hvor det blev konstateret, at hun er kommet alvorligt til skade. Politiklagemyndigheden har på nuværende tidspunkt ikke yderligere oplysninger om hendes tilstand.

På baggrund af episoden, har Politiklagemyndigheden iværksat en undersøgelse i medfør af retsplejelovens § 1020a, stk. 2. Efter denne bestemmelse iværksætter Politiklagemyndigheden efterforskning, når en person er afgået ved døden eller kommet alvorligt til skade, mens den pågældende var i politiets varetægt eller som følge af politiets indgriben.

- Politiklagemyndigheden har på nuværende tidspunkt ikke yderligere oplysninger vedrørende sagen, hedder det i pressemeddelelsen. Men når Politiklagemyndighedens undersøgelse er afsluttet, vil der blive udarbejdet en juridisk redegørelse om sagen til Statsadvokaten i København.

arrow 24-årig død efter hjertestop i politiets varetægt
11. april 2019 kl. 13:23 Opdateret: kl. 13:23