20. oktober 2021
Den grønne Audi med tre personer blev ramt med høj kraft bagfra på Helsingørsvej.
gallery icon

Se billedserie

Den grønne Audi med tre personer blev ramt med høj kraft bagfra på Helsingørsvej.
Foto: Steffen Slot
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ung bilist fået bøde i sag om mørklagt ulykke - men ofre har intet hørt fra politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ung bilist fået bøde i sag om mørklagt ulykke - men ofre har intet hørt fra politiet

Ofre for voldsom og alvorlig trafikulykke i august sidste år har intet hørt fra Nordsjællands Politi. Henvendelse fra avisen viser, at der er sket noget i sagen.

Helsingør - 19. juli 2021 kl. 05:55
Af Andreas Norrie

En særdeles alvorlig trafikulykke med personskade, der fandt sted på Helsingørsvej ved Kvistgård lørdag aften 8. august 2020, kom af stadig uoplyste årsager ikke til offentlighedens kendskab før Frederiksborg Amts Avis på baggrund af et foto af en totalt sammenkrøllet Audi spurgte til sagen adskillige dage senere.

arrow Læs også: Mørklagt voldsom trafikulykke er endt her

Heller ikke nogen af sagens forurettede, der var fordelt på to forskellige personbiler, hørte noget fra politiet i tiden efter.

Det vi ved om ulykken er, at den 21-årige mandlige fører af en Seat, som sandsynligvis kørte for stærkt, overså og kørte ind i en Audi bagfra. Audien var ført af en 25-årig mand, der kørte ud fra en privat udkørsel. I bilen sad hans 27-årige kæreste, og den 27-åriges mor på 48, der begge fik alvorlige skader og måtte køres fra stedet i ambulancer.

Sammenstødet var så voldsomt, at en tredje bil, en VW-personbil, der kørte i den modsatte vejbane, også blev ramt og beskadiget. I bilen sad en mor fra Helsingør med tre børn på et, fire og seks år, som blev kørt med ambulance til behandling på skadestuen.

Fælles for sagens ofre var, at de i perioden efter ikke blev afhørt. De kunne samtidig heller ikke få oplyst nummerpladen på Seaten til deres forsikringsselskaber.

Få oplysninger i rapport

I det hele taget var der mange mærkelige omstændigheder i sagen. Således blev uheldet i rapporterne beskrevet som »færdsel i øvrigt«, som dækker over den mildeste grad af færdselsulykker. Det fremgik heller ikke i første omgang af politiets rapporter, at der var alvorlig personskade ved ulykken, da avisen først spurgte til sagen.

Det var samtidig en hændelse, som ifølge Rigspolitiets retningslinjer skulle have fremgået af de offentlige døgnrapporter, som udsendes til blandt andet pressen eller oplyses til pressen af vagtchefen ved weekendens faste telefoniske pressemøder.

Ingen svar fra politiet

Men hvad er der så sket i sagen her næsten et år senere?

Annemarie Stouby fra Kvistgård, som er den 48-årige passager fra ulykken, og som har betydelige men af ulykken, har stadig intet hørt fra politiet eller er blevet afhørt. Hun har ligeledes indsendt ansøgning om partsaktindsigt i sagen til Nordsjællands Politi, som ikke er blevet besvaret. Det fremgår af en kvittering, som avisen har set, at politiet har kvitteret for anmodningen 3. maj.

- Jeg kan med garanti sige, at der er ingen af os fra bilen, der er blevet afhørt. Det gælder både min datter og hendes kæreste. Mit vidneudsagn kan for såvidt være mindre væsentligt, da jeg var bevidstløs, og kan intet huske. Men min datters sambo var ved bevidsthed hele tiden, og han blev kun meget, meget kort hørt på stedet, siger Annemarie Stouby, der selv blandt andet brækkede sit bækken fire steder.

Hendes datter fik blandt andet brud på nakke og bækken og skader på milten.

Som normalt ved trafikulykker er der også tale om en forsikringssag. Problemet var bare, at Annemarie og hendes familie ikke kunne få udleveret den 21-åriges forsikringsoplysninger hos politiet

- Det var kun fordi føreren af den anden bil, som blev ramt, lykkedes at opspore den 21-åriges identitet, at jeg fik fat i hans forsikringsselskab, fortæller hun.

Forsikringsselskabet har i øvrigt anerkendt ansvaret for skaderne på bilen. Sagen om personskaden er endnu ikke afklaret og kører gennem en advokat.

Bøde og klage

Mens de involverede ikke har hørt noget, så er der faktisk sket noget i sagen.

For Nordsjællands Politi oplyser nemlig til Frederiksborg Amts Avis, at den 21-årige bilist har fået en bøde i sagen, som han har gjort indsigelse mod.

Sagen ligger nu til juridisk vurdering hos Anklagemyndigheden ved Nordsjællands Politi.

Kommunikationsafdelingen ved Nordsjællands Politi oplyser, at to af sagens parter blev afhørt i januar, og der altså siden blev udstedt en bøde.

Denne oplysning er noget bemærkelsesværdig, da vicepolitiinspektør Jan Hedager i et interview med Frederiksborg Amts Avis tilbage i slutningen af august fortalte, at de fleste vidner enten var blevet afhørt eller ville blive det indenfor den nærmeste tid. Han gav også indtryk af, at efterforskningen stort set var afsluttet.

Nordsjællands Politi er blevet tilbudt at kommentere kritikken mod dets arbejde med sagen, men oplyser gennem dets kommunikationsafdeling, at man kun ønsker at bidrage med faktuelle oplysninger.

Ved du mere om sagen?
Skriv til andreas.norrie@sn.dk

arrow Offer for mørklagt trafikulykke har intet hørt fra politiet
17. august 2020 kl. 09:15 Opdateret: kl. 21:19
arrow Fotos: Nye oplysninger om mystisk voldsom ulykke
14. august 2020 kl. 08:29 Opdateret: kl. 13:29
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?