24. marts 2019
Sådan kan der komme til at se ud på Coloplasts gamle fabriksområde.Men punkthusene bliver lidt lavere. llustration: Over Byen Arkitekter ApS
Sådan kan der komme til at se ud på Coloplasts gamle fabriksområde.Men punkthusene bliver lidt lavere. llustration: Over Byen Arkitekter ApS
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udvalg: Fem etager må være nok i ny bydel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udvalg: Fem etager må være nok i ny bydel
Helsingør - 11. oktober 2018 kl. 20:09
Af Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

By-, Plan- og Miljøudvalget siger ja til boliger på fire grunde i erhvervsområde. Men skærper krav til projekterne.

Et enigt by-,plan- og miljøudvalg sendte på det seneste møde et forslag til lokal- og kommuneplan for fire større arealer i Espergærdes erhvervsområde i nærheden af Hovvej videre til behandling i økonomiudvalg og byråd, og sagde dermed ja til, at størstedelen af erhvervsområdet kan omdannes til en helt ny bydel med op imod boliger 850 boliger.

arrow Læs også: Skal der bygges 250 nye boliger ud til stor skov?

I forhold til lokalplanforslaget, så blev der dog ændret på betingelserne, fortæller udvalgets formand Christian Holm Donatzky(R). Dette betyder efter alt dømme også, at der bliver tale om noget færre end de 850 boliger, som lokalplanen ellers åbner op for.

Udvalget besluttede således, at der maksimalt må opføres boliger i op til fem etagers højde. I lokalplanforslaget var der ellers givet grønt lys til, at der kunne bygges i op til syv etager ved indgangen til den nye bydel ved Hovvej på den grund, hvor Coloplasts forladte fabriksbygninger ligger.

- Vi var også enige om at tage hensyn til centret, og sagde nej til, at der kunne opføres endnu et supermarked. Vi sagde nej til detailhandel, men siger ja til, at der kan være liberale erhverv og serviceerhverv som for eksempel en café, siger Christian Holm Donatzky.

Samtidig blev der stillet øgede krav til mangfoldighed i boligstørrelsen. Således blev det indstillet, at mindst 10 procent af boliger skal være under 80 kvadratmeter og 10 procent over 110 kvadratmeter.

Ingen almene boliger
Helt så mangfoldigt bliver det ikke, når det kommer til boligformerne. For der bliver nemlig ikke stillet nogen krav om almennyttige boliger.

- Personligt havde jeg gerne set almene boliger i området. Problemet er, at vi ikke har de nødvendige midler afsat i kommunens budget til at give grundkapitallån med mere, og vi ejer som kommune kun en meget lille del af grundene, siger Christian Holm Donatzky.

- Men heldigvis er der udsigt til, at der bliver tale om en blanding af ejerboliger og private lejelejligheder, siger han.

Krav om 25 procent på Ramus Knudsensvej

Udvalgsformanden understreger dog samtidig, at et flertal i udvalget på samme møde indstillede, at man i forbindelse med lokalplanarbejdet for områderne omkring erhvervsskolen, ungdomsskolen og 10. klassesskolen i Helsingør vil stille krav om 25 procent almennyttige boliger. Her er forskellen, at kommunen ejer en stor del af grunden, hvilket gør det billigere at opføre almennyttigt byggeri.

For indstillingen om 25 procent almennyttige boliger stemte medlemmerne fra S, R og EL. Konservatives to medlemmer undlod at stemme.

I modsætning til sagen om erhvervsområdet i Espergærde, hvor der allerede er udarbejdet et forslag til lokal- og kommuneplan, så projekterne omkring Ramus Knudsensvej endnu kun nået til, at Byrådet på næste møde endelig skal beslutte, at der sættes gang i arbejdet med at udarbejde en lokalplan, som muliggør byggeri af boliger på området, som ligger ud mod golfbanen og Teglstrup Hegn. Forvaltningen vurdering er, at der vil kunne opføres 250 boliger i form af tæt-lav bebyggelse.

arrow Mega-projekt: Plan for 850 nye boliger i industrikvarter er klar
04. oktober 2018 kl. 03:55 Opdateret: kl. 17:56

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede