17. maj 2021
For øjeblikket kan udstillingen ses af det svenske publikum her på Dunkers Kulturhus på Helsingborgs havnefront. Foto: Helsingborgs Stad/wikipedia.se
For øjeblikket kan udstillingen ses af det svenske publikum her på Dunkers Kulturhus på Helsingborgs havnefront. Foto: Helsingborgs Stad/wikipedia.se
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udstiller kunst på kryds af Øresund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udstiller kunst på kryds af Øresund

Trods grænselukning og corona gennemfører kunstforeningerne i Helsingør og Helsingborg igen i år arrangementet Konst på Kryss/Kunst på Kryds.

Helsingør - 04. maj 2021 kl. 19:56

Kunstforeningen for Helsingør og Omegn og Helsingborg Kunstforening indledte i 2007 et samarbejde vi kalder Konst på Kryss/Kunst på Kryds (KpK).

Her arrangerer kunstforeningerne hvert andet år kunstudstillinger på hver sin side af sundet. I år er udstillingerne i Dunkers Kulturhus i Helsingborg og i Marienlyst Slot i Helsingør.

Udstillingen i Dunkers Kulturhus er fra frem til den 16. maj 2021, der er åbent alle dage i tidsrummet kl. 10.00- 17.00 undtagen mandag. Udstillingen i Marienlyst Slot er fra den 13. maj til den 24. maj 2021, der er åbent alle dage i tidsrummet kl. 11.00-16.00.

Kunst på Kryds har tidligere været arrangeret på så forskellige steder som Forstædernes Bank i Helsingør, Sundbusterminalen i Helsingborg, Sofiero Slot i Helsingborg, Kronborg Slot i Helsingør og Kulturværftet.

Vi har igennem årene præsenteret snart sagt alle retninger indenfor skulptur, tegning, tekstil, maleri, foto, keramik og meget andet. Altid nogle flotte, spektakulære og interessante udstillinger.

Formålet med samarbejdet er at introducere de to landes kunst og ikke mindst kunstnere for hinanden. Det er visionen, at kunstnerne skal lære hinanden bedre at kende, for herigennem at opnå større forståelse for nabolandenes kunst.

Svenskere vælgere danskere
Konceptet er, at de to foreninger inviterer de kunstnere som de ønsker skal udstille. Der invitereres ti svenske og ti danske kunstnere til at deltage på hver sin side af sundet. To forskellige udstillinger med deltagelse af forskellige kunstnere, fem svenske og fem danske kunstnere.

Helsingborg Konstförening har valgt de danske deltagere og Kunstforeningen for Helsingør og Omegn har valgt de svenske deltagere. Foreningerne har i fællesskab bestemt på hvilken side af sundet kunstnerne udstiller.

Udstillere på Dunkers Kulturhus er: Hans-Börje Jansson, maleri, SE, Ewa Barnekow, skulptur, SE, Elisabet Linna Persson, emalje, SE, Ganga Roslin Bladh, maleri, SE, Niels J. Christensen, maleri, SE, Anne Kryger, keramik/skulptur, DK, Herdis Rye Sørensen, maleri, Dk, Vibeke Buchwaldt, maleri, DK, Kurt Due Pedersen, træ/skulptur, DK, Joan Berg, tekstil, DK.

Udstillere på Marienlyst Slot er: Merle Conradi Larsen, glas, DK, Hanne Ekman, maleri, DK, Birgitte Raen Gilsvik, maleri, DK, Peter Schubell, collage, DK, Susanne Sannemann Køller, maleri, DK, Ditte Norström, maleri, SE, Sanja Matonickin, maleri, SE, Annette Johnnerfelt, skulptur, SE, Zoli Fuglesang Kareld, foto, SE, Jon Mills, maleri, SE.

Kunstforeningerne har gennem årene udviklet et fantastisk samarbejde og venskab. Vi startede planlægningen af dette års KpK allerede i foråret 2020, inden vi kendte omfanget af Coronaen og alle restriktioner, der er fulgt herefter.

Der er gratis entre og alle er varmt velkomne.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?