4. december 2020
Aktivitetsmessen i Helsingør Hallerne henvender sig primært til borgere + 60år.Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Aktivitetsmessen i Helsingør Hallerne henvender sig primært til borgere + 60år.Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Uden frivillige ville verden være kedelig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uden frivillige ville verden være kedelig
Helsingør - 09. oktober 2019 kl. 05:12
Af Dorte Møller Rasmussen

Det frivillige Helsingør viste sig frem på årets Aktivitetsmesse, og tilbud er der masser af.

Frivillighed forlænger livet og giver livskvalitet. Ikke bare for en selv men også for dem, der nyder godt af de frivilliges indsats. Uden frivillige ville verden omkring os være rimelig kedelig. Det fastslog formanden for Omsorgs- og Sundhedsudvalget, Mette-Lene Jensen, da hun mandag åbnede den årlige Aktivitetsmesse i Helsingør Hallerne. Mere end 60 forskellige stande var tilmeldt, og alle fik et skulderklap af formanden.

- I skaber værdi og glæde både i jeres eget liv men også i andres. Det modvirker ensomhed at være i gang, og som frivillige er I med til at bekæmpe ensomhed, sagde hun.

Og at aktivitetstilbudene er mange i Helsingør Kommune, det vidner messen om. Den henvender sig primært til + 60-årige, som kan hente inspiration til aktiviteter, som kan holde dem i gang.

4000 skridts krocket
Hornbæk Krocket er et af mange tilbud på aktiviteter i det fri. Hver mandag og torsdag formiddag klokken 9.30 mødes man på banen ved Hornbækhallen, hvor der bliver spillet krocket i to-tre timer. Så han man også tilbagelagt 4000 skridt, inden der er frokost med medbragt mad og kaffe, fortæller Käte og Allan Finne Larsso, som sammen med Peter Bjarnholt fra Krocketforeningen er med på messen.

Alle kan deltage - uanset om man sidder i kørestol eller går med rollator, og der kræves ingen forudsætninger, så den lille forening håber på en medlemsfremgang. Det koster 300 kroner om året at være medlem.

Lille rødt lyn
I den kommercielle del af messen er det især et lille el-køretøj, der trækker opmærksomhed. Formedelst godt 41.000 kroner kan man erhverve et knaldrødt lyn, som ovenikøbet har plads til to personer. 6 kroner er prisen for en fuld opladning, som rækker til 60 kilometers køretur.

Aktivitetsmuligheder er der nok af, og en af dem er den populære Seniorfiskeforeningen af 12. januar 1999. Den har 120 medlemmer, som nyder godt af muligheden for at komme ud på 10 årlige fisketure, og der er månedlige bankospil i Foreningshuset i Svingelport.

- Når vi har Øresund lige uden for døren ville det da være tosset, hvis ikke vi udnyttede muligheden for at fiske, forklarer Sigurd Nielsen og foreningens formand, Kai Rasmussen.

En kvinde vil høre, om hun kan leje fiskeudstyr, for hun skilte sig af med sit eget, da hun flyttede fra hus til lejlighed.

- Og jeg elsker at fiske, fortalte hun.

- Det kan du, og vi hjælper også med at tage fiskene af krogen, hvis du vil ha' det - men vi renser ikke fiskene. At rense fisk er en del af det at fiske, griner Sigurd.

Aktivitetsmessen har altid et musikalsk indslag, og i år var det ingen ringere end de fire Launbjerg-brødre: Søren, Jacob, Henrik og Jeppe, der satte gang i hallen.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?