22. juni 2021
Sommeren i Hornbæk får de bedste betingelser for at blive fri for corona, da der oprettes et lyntestcenter i byen. Foto: Allan Nørregaard
Sommeren i Hornbæk får de bedste betingelser for at blive fri for corona, da der oprettes et lyntestcenter i byen. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tre nye testcentre åbner: Se hvor og hvornår her

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre nye testcentre åbner: Se hvor og hvornår her

Der bliver i midten af maj oprettet tre nye lyntestcentre langs Nordkysten. Et af centrene kommer til at ligge i Hornbæk.

Helsingør - 07. maj 2021 kl. 15:18
Af Christopher Valeur

På trods af at Danmark langsomt har åbnet op for flere ting, senest biografer, fitnesscentre og spillesteder, går danskerne formentlig stadig en sommer præget af coronavirus i møde. Det kommer helt sikkert til at betyde, at der også i løbet af sommeren skal testes massivt for coronavirus, men måske også, at danskerne i højere grad holder ferie i Danmark. Derfor kan man forestille sig, at der samles rigtig mange mennesker i områder, hvor der normalt ikke er testcentre. Det har Region Hovedstaden dog tænkt over, hvorfor der inden længe vil blive oprettet yderligere tre testcentre på Nordkysten.

arrow Læs også: Tre testcentre åbner: Se åbningsdage og åbningstider her

Det drejer sig om Gilleleje, Liseleje og Hornbæk, hvor der vil blive oprettet lyntestcentre. Der er endnu ikke aftalt specifikke åbningsdatoer, da de endelige testlokationer skal findes i samarbejde med de berørte kommuner, der foruden Helsingør Kommune også tæller Gribskov og Halsnæs Kommune. Det forventes dog, at centrene åbner i midten af maj, og at de vil forblive åbne frem til skolesommerferiens afslutning den 12. august.

Glad borgmester

Nyheden bragte også stor glæde hos borgmester i Helsingør Kommune, Benedikte Kiær (K), der ser frem til at nyde Hornbæk i løbet af sommeren.

- Det er en nyhed, som jeg er rigtig glad for. Jeg vidste, at de arbejdede på det, for de kan se, at testkapaciteten er presset i kommunen. Der kommer flere og flere til Hornbæk i sommerperioden, hvor turister kommer til, og lokale tager i sommerhus. Det er fornuftigt, at de åbner testcentret. Det vil jeg glæde mig til at besøge, siger Benedikte Kiær.

arrow Borgmester holder vejret: »Giv de unge ét stik«
17. maj 2021 kl. 16:30 Opdateret: kl. 16:27
arrow PCR-test er rykket
23. april 2021 kl. 13:30 Opdateret: kl. 12:38
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?