27. september 2020
MSC Poesia set i Øresund med den svenske kyst nord for Helsingborg i baggrunden. Foto: Jan Williams
MSC Poesia set i Øresund med den svenske kyst nord for Helsingborg i baggrunden. Foto: Jan Williams
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Trafikjournalist holder oplæg om krydstogtkaj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trafikjournalist holder oplæg om krydstogtkaj
Helsingør - 20. november 2019 kl. 14:51

Borgergruppe arrangører møder i Espergærde og Ålsgårde, hvor trafikjournalist lægger op til debat.

En gruppe borgere i henholdsvis Espergærde og Hornbæk, som intenst har fulgt debatten i medierne om en ny kaj i Helsingør. Og gruppen er af den opfattelse, at projektet spænder ben for kommunens profil mht. til kvalitetsturisme og bæredygtighed. Desuden hænger økonomien i projekt "Ny Kaj" ikke sammen og vil derfor på sigt blive en belastning for kommunens økonomi.

arrow Læs også: DEBAT: Det kostede os 2.3 millioner at finde ud af at vi ikke skulle have et nyt kajanlæg

Derfor vil gruppen, der ikke er del af gruppen Nej-til-kaj.dk, holde to borgermøder. Et i foredragssalen på Espergærde Bibliotek den 28. november og et på Bølgen i Ålsgårde den 4. december. Begge møder starter klokken 19.00, og arrangørerne har fået trafikjournalist Jan Williams til at komme og som på baggrund af sin indsigt i problematikken vil forklare, hvorfor projekt "Ny Kaj" bør skrinlægges.

Jan Williams, der har dækket trafik og transportområdet i 35 år, tager udgangspunkt i de faktuelle forhold, der er i Danmark vedr. godstransport på land og til søs, og ligeledes vil han redegøre for, hvorfor en krydstogtkaj i Helsingør er en luftig drøm uden mindste vandforbindelse.

- Det er egentlig forståeligt, at når nogle ser de store krydstogtskibe sejle forbi Helsingør, så tænker de, at hvis der kommer en ny kaj, så vil krydstogtskibene anløbe Helsingør, siger Jan Williams, »men så enkelt er det ikke, og det har sine naturlige forklaringer, blandt andet den simple, at den fysiske afstand mellem København og Helsingør er alt for lille. Og når jeg kigger nærmere på tallene, ser på mulighederne, eller måske mere korrekt, mangel på samme, så tegner der sig et billede af, at nogle har misinformeret politikkerne om de faktiske forhold".

Alle er velkomne, og vi ser da også frem til, at lokalpolitikerne vil lægge vejen forbi. Foredraget er på en lille times tid, og derefter vil der være tid til at stille uddybende spørgsmål.

arrow DEBAT: Helsingør - offer for nonchalent bystyre ?
12. juli 2020 kl. 10:03 Opdateret: kl. 10:03
arrow DEBAT: Tak fordi vi slap
10. juli 2020 kl. 12:46 Opdateret: kl. 12:46
Har debatten om sexisme taget overhånd?