25. oktober 2021
Busskuret er blevet fjernet på baggrund af én enkelt henvendelse.
gallery icon

Se billedserie

Busskuret er blevet fjernet på baggrund af én enkelt henvendelse.
Foto: Philip Horup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Total forvirring: Kommune fjerner »uddateret« busskur men sætter ikke et nyt op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Total forvirring: Kommune fjerner »uddateret« busskur men sætter ikke et nyt op

Beboerne på Snerlevej mister ikke deres busrute, som Helsingør Kommune ellers først fejlagtigt meldte ud, men de mister deres busskur.

Helsingør - 26. september 2021 kl. 11:27
Af Philip Horup

Når de busafhængige beboere på Snerlevej skal med bussen, er det med at trække kraven helt op om ørene. Busskuret, hvor det før var muligt at søge læ, er nemlig blevet fjernet af Helsingør Kommune. Men i det mindste vil der fortsat køre busser på Snerlevej fremover - og også i det nye år, hvor der bliver kørt efter nye busplaner.

arrow Læs også: DEBAT: Kollektiv trafik har svære tider i Helsingør

Det har der ellers været en del forvirring omkring, efter lederen af Helsingør Kommunes Center for Trafik, Vej og Parkering Katrine Kjærbo - fejlagtigt - udtalte til Helsingør Dagblad, at føromtalte busskur under alle omstændigheder skulle fjernes, "da der til december indføres nyt busnet, hvor der ikke længere kører bus på Snerlevej«.

De nye busplaner træder i kraft 12. december, og centerleder Katrine Kjærbo slår over for Frederiksborg Amts Avis fast, at Snerlevej er en del af denne - som området i virkeligheden har været hele tiden, men det har centerlederen bare ikke haft helt styr på.

- Det skyldes en menneskelig fejl hos os. Der vil fortsat køre busser på strækningen. Busnummer 353 kommer til at køre til og fra Helsingør Station via Stubbedamsvej og Snerlevej. Og derfra videre mod Prøvestenen og Kokkedal, siger Katrine Kjærbo.

I dag kører bus 803 på stort set samme strækning.

Larmende adfærd

Men nu hvor læskuret blev fjernet med begrundelsen om, at der alligevel ikke skulle være busbetjening på vejen, bliver det vel sat op igen?

Umiddelbart nej, lyder svaret fra Helsingør Kommune og Katrine Kjærbo, som henviser til, at læskuret skulle være centrum for problemer med larmende personer og hashsælgere:

- Vi har fået henvendelser fra borgere omkring det. Derudover var læskuret af en type, som er uddateret. Der var tale om den her champignon-formede kasse. Hvis der kommer et nyt busskur op, kan man forestille sig, at den generende adfærd vil fortsætte. Så som udgangspunkt sætter vi ikke et nyt op, men hvis det viser sig at være et stort problem, vil vi overveje at sadle om.

Så I fjerner altså busskuret, fordi nogen angiveligt ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt. Det gør så servicen ringere for de borgere, som gerne vil kunne vente på bussen i tørvejr. Er det rimeligt?

- Det bunder i en vurdering af, hvor mange andre buslæskærme, der er på strækningen, ligesom det er et spørgsmål om, hvor mange som stiger på bussen ved stoppestedet, siger leder af Helsingør Kommunes Center for Trafik, Vej og Parkering Katrine Kjærbo.

Beslutningen om at fjerne læskuret beror på én enkelt henvendelse. Henvendelsen kom 8. juni fra en borger, som repræsenterede beboerforeningen Snerlehøj på vejen, oplyser Helsingør Kommune.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?