14. juni 2021
I Kulturhus Syd har de haft lanterne-værksted forud for festivalens åbning.
I Kulturhus Syd har de haft lanterne-værksted forud for festivalens åbning.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fredag åbner Lanterne Festivalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fredag åbner Lanterne Festivalen

Rettelse: Det har tidligere fremgået, at festivallen åbner i dag torsdag, men det er ikke korrekt. Lanterne Festivalen åbner i morgen fredag den 21. februar. Sn.dk beklager.

Opdateret 20. februar 2020 kl. 09:29
Helsingør - 19. februar 2020 kl. 14:46

Forberedelserne til Helsingørs første lysfest - Lanterne Festival - er i fuld gang. I tiden op til har byens børn og unge forberedt lanterner og udstilling, og i Hal 14 er holdet fra Taiwan ved at klargøre de værker, der kommer fra lidt fjernere himmelstrøg.

arrow Læs også: Ny festival varsler lysere dage

Bl.a. kan man under festivalen glæde sig til udstillingen Alt afhænger af øjnene der ser,der består af en række værker skabt af Helsingør Gymnasiums billedkunsthold, Billedskolen i Toldkammeret og billedkunstner Jacob Tækker.

"Alt afhænger af øjnene der ser" er også titel-værket på udstillingen og et værk, der skubber til menneskets egen forestilling om, hvordan virkeligheden ser ud fra forskellige øjne. Det centrale budskab i værket er at belyse, at alles individuelle virkelighed afhænger af ens egen forståelse for omverdenen.

Byg jeres egen lanterne

Foruden værkerne fra Helsingør Gymnasium kan man også glæde sig til to smukke lysinstallationer fra Taiwan, Wood of wind og Light of Time Beeing, der er skabt af kunstnere fra Taiwan, Sverige og Danmark. Ligesom man kan se frem til at Kulturhavnens skibe oplyses af lanterner og små lys.

Til selve åbningen af festivalen i morgen er alle byens borgere inviteret til lysfest, til at lave deres egen lanterne og enten stille den uden for deres huse eller komme udklædt og tage lanternen med ned til åbningen af festivalen i Kulturhavnen".

Kl. 18.00 samles lanterne-optog fra Helsingør Gymnasium, Billedskolen i Toldkammeret, Kulturhus Syd, Nøjsomhed, Nordvest på pladsen foran Kulturværftet. Optoget anføres af flotte kostumer fra Maske- og lanterne gruppen MAGILA . På lanterneværkstederne i boligområderne medvirker Susan Albertsen fra MAGILA.

O.-klasserne fra Skolen i Bymidten synger, borgmester Benedikte Kiær taler og lanterner tændes i Kulturhavnen.

Hvor langt tror du Danmark når ved EM