23. september 2021
Det var her udenfor Café Vivaldi på Stengade, at der blev truet med en skarpladt 45 millimeter Colt-pistol. Foto: Andreas Norrie
Det var her udenfor Café Vivaldi på Stengade, at der blev truet med en skarpladt 45 millimeter Colt-pistol. Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Top-rocker: Skarpladt pistol var bare en drengerøvsting

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Top-rocker: Skarpladt pistol var bare en drengerøvsting
Helsingør - 12. januar 2018 kl. 10:08
Af Dorte Møller Rasmussen

39-årig Bandidos-rocker er blevet varetægtsfængslet for blandt andet vold og for at have truet med skarpladt pistol foran Café Vivaldi i november. Der skriver Frederiksborg Amts Avis.

Han tog det fuldstændig afslappet, den 39-årige mand med lederstatus i rockergruppen Bandidos i Helsingør, da han i går blev fremstillet i grundlovsforhør sigtet for trusler på livet, vold og ulovlig våbenbesiddelse - i alt fire forhold.

arrow Læs også: Rocker får forbud mod at opholde sig i klubhus
Tre bekymringer

På tilhørerrækken sad fem af hans hærdebrede, granvoksne »brødre« og forsøgte at muntre den tiltalte op.

Jokes'ene fløj gennem retssalen inden retsmødet begyndte, og som det lød var der tre ting, der bekymrede den sigtede:

At han ikke havde fået lov til at ryge siden anholdelsen klokken 12.30 onsdag, håndteringen af hans doberman-hund Snoopy, og at han har udsigt til at skulle fejre 40 års fødselsdag bag tremmer.

- Det har jeg også prøvet. Jeg sad sgu i Vestre da jeg fyldte rundt, lød det fra et højtstående Bandidos-medlem, som intenst fulgte retsmødet.

- Har vi nogen siddende i Vestre, spurgte den 39-årige og fik at vide, at »det er ikke så dårligt et sted. De er flinke til gårdture«.

Praktiske aftaler

En masse praktiske ting blev ordnet i det kvarter, forsvareren, advokat Rolf Gregersen, var forsinket.

Blandt andet, at den tiltaltes motorcykel og bil bare skulle sælges.

- Den er sikkert træt, når du kommer ud.

Den 39-årige Bandidos-rocker har været eftersøgt i nogen tid, men onsdag lykkedes det at træffe ham i en lejlighed på Brygger Heisesvej, hvor han angiveligt opholder sig sammen med sin kæreste.

I en kommode fandt politiet en skarpladt kaliber 45 pistol af mærket Colt med magasinet fyldt med patroner.

Desuden endnu et fyldt magasin med skarpladt ammunition, 10 løse skarpe patroner, 35 styks patroner, fem patroner til en mindre kaliber pistol, en patron til en større kaliber, et mavebælte med Bandidos-logo, en Bandidos vest og en bøjle med diverse emblemer - blandt andet er den sigtede Sergeant of Arms, fremgik det.

Personlig interesse

Efter at have talt med sin forsvarer erklærede den 39-årige, at han ikke ønskede at kommentere på de tre af de fire sigtelser på nuværende tidspunkt.

Derimod kunne han erkende, at det var hans pistol, der var fundet på Brygger Heisesvej.

- Den har jeg anskaffet mig for længe, længe siden. Det er bare en personlig interesse, jeg har for sådan noget kram. Det er bare sådan noget drengerøvs-agtigt, forklarede den 39-årige, som nægtede at udtale sig om, hvorvidt han har relation til Bandidos.

Truet på livet

De tre øvrige sigtelser daterer sig til den 2. november omkring klokken 13.19, hvor den sigtede sad på Café Vivaldi, da en stor sort Mercedes blev kørt op foran caféen og to yngre mænd steg ud.

Det fik i følge sigtelsen den tiltalte til at rejse sig, trække en pistol, som han tog ladegreb på, op rette den mod de to mænd, som følte »alvorlig frygt for deres liv«.

Herefter blev den ene slået med knytnæve i ansigtet, så han faldt til jorden.

Hans kammerat hjalp ham op, og sammen forsvandt de ind i Helsingør Bycenter for senere i bilen at flygte ned gennem den tæt befærdede Stengade i det, der er blevet kaldt for dødskørsel.

Folk måtte springe for livet, mens bilen i vanvittig fart kørte væk. En sag chaufføren er blevet idømt fem måneders fængsel for.

Den 39-årige sigtes også for at have overtrådt våbenloven ved på et offentlig tilgængeligt sted at have været i besiddelse af en ladt 45 kaliber Colt-pistol og skarp ammunition.

Videoovervågning

Hele området har været videoovervåget, men i grundlovsforhøret blev der kun fremvist fotos, som i følge forsvareren var så elendige, at de ikke kunne bruges til nogen form for identifikation.

- Det er et sjældent tyndt grundlag anklageren i arrogant stil lægger til grund for en varetægtsfængsling. Det hele er gætterier, jeg mener, min klient bør løslades, lød det fra Rolf Gregersen.

Den 39-årige blev af dommer Michael Friis Rasmussen varetægtsfængslet i fire uger, og ved næste retsmøde vil videoen blive vist.dorte

arrow Tiltalt for at trække skarpladt pistol på café
16. august 2018 kl. 06:01 Opdateret: kl. 14:52
arrow Nu har vanvidsbilisten fra gågaden fået sin dom
18. december 2017 kl. 12:29 Opdateret: kl. 12:29
arrow Vanvidsbilisten i retten: Det var nødværge
11. november 2017 kl. 03:56 Opdateret: kl. 17:42
Stemmer du til kommunalvalget i år?