24. januar 2021
Makka Kleist medvirker i de to forestillinger. Fotograf Leiff Josefsen
Makka Kleist medvirker i de to forestillinger. Fotograf Leiff Josefsen
Foto: Leiff Josefsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: To fortællinger fra Grønlands beton

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To fortællinger fra Grønlands beton
Helsingør - 23. november 2020 kl. 13:06

På Kulturværftets store scene kan man onsdag klokken 19.30 se to teaterforestillinger, når Teater freezeProductions opfører to fortællinger fra Grønlands beton af Kim Leine & Makka Kleist.

BLOK 4 er den prisvindende forfatter Kim Leines første teaterstykke, der havde verdenspremiere på Nuuk Nordic Culture Festival 2019.

I BLOK 4 møder vi Søren, der bor i "sletten", betonområdet i Nuuk, med sin kone Marianne og deres to børn.

Søren forelsker sig hovedkulds i den grønlandske kvinde Aviaja, og herfra udspiller der sig både en kærlighedshistorie, en erotisk tragedie og en rammende historie om forholdet mellem danskeren og grønlænderen.

Makka Kleist er én af de førende grønlandske skuespillere og historiefortællere, og UDSIGT er en fortælling baseret på hendes personlige oplevelser. Om dengang hendes familie blev flyttet fra bygden og ind i betonen. Om manden, der måtte dræbe sine 16 hunde, og om glæden ved at få rindende vand. UDSIGT inviterer os ind i et stærkt levet liv.

Forestillingen turnerer i Danmark netop nu og har fået roser fra både danske og grønlandske anmeldere. I foråret skulle Helsingør Teater have præsenteret en tidligere forestilling af instruktør Hanne Trap Friis og Teater freezeProductions: Den grønlandske mand. Forestillingen måtte desværre aflyses, så Helsingør Teater glæder sig meget til at præsentere denne.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?