20. juli 2019
Headspace i Helsingør er et af de projekter, der er blevet støttet. Her kan unge komme og tale med frivillige om de svære ting. Foto: Presse
Headspace i Helsingør er et af de projekter, der er blevet støttet. Her kan unge komme og tale med frivillige om de svære ting. Foto: Presse
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tid at søge støtte til frivilligt socialt arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tid at søge støtte til frivilligt socialt arbejde
Helsingør - 16. februar 2019 kl. 20:07
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Helsingør Kommune efterlyser foreninger, organisationer og idérige borgere, som står for frivillige projekter.

Har du en god ide til en frivillig social indsats, der skaber trivsel, omsorg og bidrager til et åbent fællesskab, har du nu mulighed for at søge penge til formålet.

Indtil den 20. februar kan du nemlig søge om penge fra Helsingør Kommunes pulje til frivillige, foreninger, organisationer og idérige borgere.

Puljen favner bredt, og du behøver ikke være organiseret i traditionel forstand for at få tilskud til din idé.

Frivilligt socialt arbejde er aktiviteter af social eller sundhedsmæssig karakter, som drives af frivillige.

Arbejdet sigter på at give enkeltindivider/grupper en øget livskvalitet eller omsorg samt at forebygge og løse velfærdsproblemer inden for det sociale og sundhedsmæssige område.

- I Helsingør Kommune er det frivillige sociale arbejde et værdifuldt supplement til den offentlige indsats på det sociale område. Et par af de frivillige projekter, som sidste år opnåede tilskud var fælleshave-projektet Trelhest på Nøjsomhed, og også Headspace, som er et forum, hvor børn og unge kan få rådgivning, har fået tilskud til det vigtige arbejde.

Nogen at tale med
Headspace blev etableret i Helsingør i 2016.

- Vi giver børn og unge nogen at tale med. Ingen skal stå alene med deres problemer, og det hjælper at have nogen at dele de svære ting med. Vores frivillige yder en stor indsats ved at tilbyde gratis og anonym rådgivning til børn og unge i alderen 12-25 år. Intet er for småt eller stort at tale om, og vi lytter, støtter og vejleder, så det kan blive lettere at komme tilbage på sporet igen, fortæller daglig leder Nina Jürs.

Rådgivningen holder til på Egevænget 10, og de mange børn og unge som søger hjælp og støtte hos Headspace kommer bare forbi.

- Man kan selvfølgelig også godt lave en aftale, men vi tror på, at når man er klar så kommer man, og så skal man ikke stå og vente på at få en tid, forklarer Nina.

Tilskuddet er primært brugt til at klæde de frivillige på til de svære samtaler samt igangsætte nye initiativer.

- Sidste år kunne vi for eksempel afholde en temaaften om selvmordsrisikovurdering. Det var noget vores frivillige længe havde efterspurgt, for at blive bedre klædt på til at møde børn og unge med tunge problematikker, fortæller Nina Jürs.

Føler sig ensomme
- Derudover har Headspace kunnet oprette en samværsgruppe, for at styrke en gruppe unges sociale relationer gennem positive oplevelser og gode snakke. Mange unge føler sig ensomme og tror ofte, at de er de eneste, der har det sådan. Den følelse spænder ofte ben for at kunne skabe nye relationer. Vi håber på, at samværsgruppen kan hjælpe dem til at tro på sig selv og deres eget værd, så de fremadrettet tør gå ind i nye fællesskaber, forklarer Nina Jürs.

Støtten til det frivillige arbejde kaldes for paragraf 18-midler, og puljen er nu åben. Foreninger, organisationer, frivillige og idérige borgere kan søge om tilskud indtil den 20. februar 2019.

- Alle med en god ide til en frivillig social indsats, der skaber trivsel, omsorg og bidrager til et åbent fællesskab, kan søge tilskud fra puljen. Ansøgningsfrist er den 20. februar, og foreninger og organisationer skal oplyse CVR-nummer og Nemkonto

Eventuelle spørgsmål sendes til kumit@helsingor.dk. Ansøgninger sendes via www.helsingor.dk/frivilligtsocialtarbejde

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede