21. juni 2021
Teknisk Museum kan efter planen flytte ind i Svanemølleværket i København i 2026. I mere end 50 år har museet hold til i Helsingør. Foto: Lars Skov
Teknisk Museum kan efter planen flytte ind i Svanemølleværket i København i 2026. I mere end 50 år har museet hold til i Helsingør. Foto: Lars Skov
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Teknisk Museum ønsker samarbejde, men hvad vil Helsingør?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Teknisk Museum ønsker samarbejde, men hvad vil Helsingør?

Danmarks Tekniske Museum har ansøgt Helsingør Kommune om en partnerskabsaftale for at sikre et fremtidigt samarbejde trods udflytning. Aftalen indebærer at kommunen støtter museet med 575.000 kroner om året

Helsingør - 15. maj 2021 kl. 06:58
Af Trine Lønbro Nielsen

Selvom det om nogle år er fortid med Danmarks Tekniske Museum i Helsingør, så er museet ikke færdig med at samarbejde med Helsingør Kommune. Det fremgår af en ansøgning sendt til kommunen med en anmodning om en partnerskabsaftale.

arrow Læs også: Museumsdirektør: - Vi vil bevare vores tilknytning til Helsingør

Ifølge ansøgningen har Teknisk Museum de seneste år etableret en række samarbejder inden for blandt andet grøn omstilling, uddannelse og udvikling af fællesskaber omkring museernes arbejde, og de er klar til endnu flere af den slags projekter i fremtiden - hvis altså kommunen kan støtte museet med 575.000 kroner årligt fra 2022 til 2025.

- For at udvikle en bæredygtig plan for, hvordan museet kan bidrage til at forbinde København og Helsingør også i fremtiden, har vi imidlertid behov for at kunne dedikere arbejdskraft, der kan fokusere på at udvikle en solid og realistisk plan for museets fremtidige aktiviteter i Helsingør, lyder det i ansøgningen, hvor museet også lægger vægt på, at dets samarbejder med andre kulturinstitutioner og uddannelsessteder har været til stor gavn for kommunen, idet samarbejderne er med til at udvikle Helsingør som uddannelses- og kulturby.

- Alle disse tiltag er med til at skabe nye relationer mellem kultur, erhverv og uddannelse i Helsingør og ligger i direkte forlængelse af de ønsker om at skabe attraktive uddannelsesmiljøer, åbne muligheder for fællesskaber og markere byen gennem et stærkt kulturliv, som er formuleret i Helsingørs Vision 2030, lyder det fortsat i ansøgningen.

Nej tak til støtte

På et møde tirsdag aften skulle Kultur- og Turismeudvalget så tage stilling til ansøgningen og den anmodede årlige støtte på 575.000 kroner.

Ifølge udvalgsformand Michael Mathiesen (K) var der her bred enighed om, at beløbet er af sådan en størrelse, at udvalget ikke alene kan tage stilling til anmodningen. På vegne af Konservative foreslog han derfor, at behandlingen af ansøgningen blev udskudt til de kommende budgetforhandlinger, men det stemte et flertal i udvalget imod.

- Der var ikke stemning for at behandle ansøgningen i forbindelse med budgetforhandlingerne. Vi har tidligere trukket vores driftsstøtte til Teknisk Museum i anledning af, at det flytter fra byen, og det var begrundelsen for ikke at behandle ansøgningen til budgetforhandlingerne, forklarer han.

Med forslaget nedstemt valgte Konservative dog alligevel at begære sagen i byrådet, således at alle byrådspolitikerne kan være med til at drøfte ansøgningen.

For Michael Mathiesen er samarbejde nemlig vigtigt, og han ser derfor gerne, at ansøgningen bliver uddybet, inden man træffer en endelig beslutning.

- Jeg synes, det er rigtig fornuftigt at samarbejde med Teknisk Museum, så længe de er i byen. Det kan begge parter få noget fornuftigt ud af. Om vi så skal samarbejde og støtte dem med det ønskede beløb, ved jeg ikke, men jeg har svært ved at sige nej, når nogle gerne vil samarbejde, fortæller han.

Danmarks Tekniske Museum flytter efter planen fra Fabriksvej i Helsingør og ind i Svanemølleværket i 2026. Ansøgningen om en partnerskabsaftale skal nu op i Økonomiudvalget, inden det skal drøftes i byrådet.

arrow Hvornår flytter Teknisk Museum ind på Svanemølleværket?
15. maj 2021 kl. 06:58 Opdateret: kl. 14:52
arrow Ny udstilling gør unge til eksperter
13. maj 2021 kl. 05:47 Opdateret: kl. 17:01
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?