12. juli 2020
Rolf Lund, der både har skriver skønlitteratur, og har udgivet bestselleren »Kogebog for Fattigrøve« fortæller på turen om sit forhold til Klare Sø, som ligger i Teglstrup Hegn. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Rolf Lund, der både har skriver skønlitteratur, og har udgivet bestselleren »Kogebog for Fattigrøve« fortæller på turen om sit forhold til Klare Sø, som ligger i Teglstrup Hegn. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tag på cykeltur med de lokale forfattere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tag på cykeltur med de lokale forfattere
Helsingør - 30. maj 2020 kl. 05:21
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis du på en cykeltur gennem Teglstrup Hegn til Hammermøllen støder på en mand med sorte briller og sixpence, er det muligvis den lokale forfatter Lars Kjædegaard, som ynder at cykle derud og drikke en kop kaffe.

Lars Kjædegaard har sammen med en række andre lokale forfattere fundet deres yndlingssted i naturen i Helsingør Kommune. Stederne præsenteres i to foldere "På cykeltur - bogstavelig talt", som Helsingør Kommunes Biblioteker udgiver i en trykt og en digital udgave.

arrow Læs også: På en sydlig cykeltur med de lokale forfattere

Turen er opdelt i en nordlig og en sydlig rute, og den nordlige del af den litterære cykeltur bliver lanceret lørdag den 13. juni.

Her mødes man på cykel kl. 13 foran Biblioteket Kulturværftet. Herfra går turen sammen med forfatterne gennem Teglstrup Hegn til Hammermøllen, hvor der venter en kop kaffe/te eller en vand. Undervejs ved Klare sø i Teglstrup Hegn holder vi en kort pause, hvor den første lokale forfatter, Rolf Lund, fortæller om, hvad stedet betyder for ham.

På Café Hammermøllen gennemføres resten af programmet med god afstand og sprit ved hånden.

Og her programmet:

  • Introduktion til Hammermøllen v. forfatter og tidligere museumsinspektør Lone Hvass.

  • Estrid Dyekjær fortæller om Langebro i Ålsgårde som sit yndlingssted.

  • Bodil Aline og Eve Bengta Lorenzen fortæller om Hornbæk Plantage.

  • Lone Hvass fortæller om naturområdet Rusland som sit yndlingssted.

Cykelturen er afhængig af godt vejr og aflyses i tilfælde af vedvarende regn. Der er plads til 30 deltagere i arrangementet, og det koster 40 kr. inkl. kaffe/te eller en vand på Café Hammermøllen. Billetten kan købes på Billetten.dk eller på biblioteket. Hvis man ikke ønsker at cykle til Hammermøllen, er det også tilladt at køre i egen bil fra Kulturværftet.

Hent en cykelrute-folder

"På cykeltur - bogstavelig talt" er skabt af Helsingør Kommunes Biblioteker og er baseret på Lokal Forfatterweb og Helsingør Leksikon, hvor du kan læse mere om henholdsvis de lokale forfattere og Helsingørs kultur, natur og historie.

Den nordlige del af turen i de lokale forfatteres cykelspor starter ved Danserindebrønden i centrum af Helsingør og fører dig gennem Teglstrup hegn til Hammermøllen, forbi Langebro i Ålsgårde og Hornbæk Plantage, inden den slutter i Rusland ved Tegners Museum. Den sydlige del, der lanceres lørdag den 20/6, bringer dig gennem Snekkersten, Espergærde og ud til Gurre Sø.

På helsbib.dk kan du læse mere om turene og få direkte links i den digitale udgave, der udkommer samtidig med folderne.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?