18. april 2019
Sofia var det eneste barn på det danske hold til verdensmesterskabet i mennesketårn. Foto: Privat
gallery icon

Se billedserie

Sofia var det eneste barn på det danske hold til verdensmesterskabet i mennesketårn. Foto: Privat
Foto: LinsGrinyo
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Syvårige Sofia vender pavestolt hjem fra VM i mennesketårn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Syvårige Sofia vender pavestolt hjem fra VM i mennesketårn
Helsingør - 14. oktober 2018 kl. 04:38
Af Trine Lønbro Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvor mange mennesker kan stå ovenpå hinanden i ét stort tårn? Det var udfordringen til verdensmesterskabet i mennesketårn, som Syvårige Sofia netop er hjemvendt fra.

Sofia Brockdorff Gonzalea er syv år gammel og netop vendt hjem til Helsingør fra konkurrencen Concurs - Verdensmesterskabet i mennesketårn. Den store konkurrence blev afholdt i en nedlagt tyrefægterarena i Tarragon i Spanien den 5. og 6. oktober, og her præsterede Sofias hold, at slå den danske rekord ved at lave et mennesketårn med hele seks etager, hvor Sofia var i top.

Fik ideen på ferien
Pasionen for mennesketårnene startede allerede, da Sofia kun var tre år gammel. Som halv spanier, kom hun meget i landet, og det var da også på en ferie med sin familie i Catalonien, at Sofie så de høje menneske tårne for første gang. Med det samme blev hun opslugt og særligt var det de artister, der kravlede op i toppen, som fangede hendes opmærksomhed.

- Mor, sådan en vil jeg være, havde hun sagt og peget på de høje mennesketårne, der ofte var ti etager høje. Hendes mor, Adriana Brockdorff, havde ikke i sin vildeste fantasi forestillet sig, at det var en disciplin, der ville fange hendes datter, men da hun gentagende gange hævede, at det var det, hun ville, besluttede Adriana Brockdorff at lade hende prøve det.

- Der var netop oprettet et hold i København, og her måtte børnene kravle op til første etage. Det tog vi ind og prøvede, og nu har vi været med lige siden, fortæller hun.

Stor opbakning til VM
Selvom Sofia så mange gange før har været i toppen af et mennesketårn, var der alligevel noget helt særligt ved at gøre det til verdensmesterskaberne. De virkelig mange mennesker skabte en rigtig god stemning, og så var der mange flere til at holde tårnet, hvilket stabiliserede det mere. I stedet for at blive hjulpet op af to hjælpere, gik hun til VM oven på menneskerne, når hun skulle op. Det var generelt vildt for den unge pige at opleve den enorme opbakning, der var i Tarragon.

Med fokus på træneren
At være med på et hold i mennesketårn til verdensmesterskaberne og skulle være den, der kravler til tops, kræver ifølge Sofia stor koncentration, og at man har lyttelapperne i orden. Fra jorden blev hun dirigeret af en træner, så hun på sikreste vis nåede toppen.

- Jeg var ikke bange, da jeg kravlede op, men jeg havde mindst ti sommerfugle i maven, fortæller Sofia om da hun skulle op i det seks etager høje mennesketårn.

En gammel tradition
Mennesketårn (Castells) stammer fra Catalonien i Spanien og er en tradition med århundreder på bagen. Fornylig kom den på UNESCOs liste over verdenskulturarv.

I København mødes det eneste danske hold og træner hver søndag. I Catalonien mødes de lokale hold flere gange om ugen og dyster hver weekend om, hvem der kan bygge de højeste, tyndeste og mest spektakulære tårne.

Verdensmesterskabet bliver afholdt hvert andet år og er kulminationen på utallige træningstimer i øvelokalerne. Her samles omkring 15.000 entusiaster i den nedlagte tyrefægterarena og konkurrerer i, hvor højt et tårn af mennesker, de kan bygge.

I 2019 har det danske hold, Xiquets Copenhagen, inviteret til et stort træf for mennesketårnshold i København. Sofia glæder sig meget til at kunne vise endnu højere tårne for danskerne.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede