22. oktober 2021
Hvad skal der ske med publikumsmagneten Sundtoldmarkedet? Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Hvad skal der ske med publikumsmagneten Sundtoldmarkedet? Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sundtoldsmarkedets frivillige forlader styregruppe i protest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Sundtoldsmarkedets frivillige forlader styregruppe i protest

Fem frivillige i styregruppen bag Sundtoldsmarkedet ønsker ikke længere at være med, ligesom en projektkoordinator har sagt sit job op. Udvalgsformand ærgrer sig.

Helsingør - 12. januar 2021 kl. 04:01
Af Christopher Valeur

Siden 2012 har Sundtoldsmarkedet sat sit præg på Helsingørs omgivelser, når markedet blev skudt i gang i august måned. Her bliver Helsingør af frivillige forvandlet til et sundtoldsmarked anno 1800-1830.

arrow Læs også: DEBAT: 450.000 kr. til ny skiltning i byen ! - Men noget er glemt

Markedet har gennem årene været en publikumsmagnet, der har tiltrukket ikke bare danskere, men også udenlandske besøgende. I 2020 blev markedet dog aflyst på grund af corona og var derfor udskudt til den 21. august 2021. Det kan dog være, at Sundtoldsmarkedet har været arrangeret for sidste gang, for adskillige ildsjæle bag har valgt at stoppe. Det tæller fem frivillige i styregruppen bag Sundtoldsmarkedet, samt en projektkoordinator i form af Merete Nygaard Frederiksen, der forinden har sagt sit job op hos Helsingør Kommunes Museer.

Det frivillige består af Jørgen Linde Jørgensen, Lisbeth Thatt, Knud Thatt, Bente Andersen og Kurt Faber.

Det ærgrer formand for Kultur- og Turismeudvalget, Michael Mathiesen.

- Jeg er ærgerligt over, at de stopper, for de var gode folk. Jeg er ked af, at jeg ikke hørte fra dem inden, at de stoppede, for så ville jeg have brugt kræfter på at få dem til at fortsætte. Jeg blev taget med bukserne nede. Men der er 1.000 frivillige, og det er fem personer, der har trukket sig, som har været med fra starten og er løbet tør for kræfter. Nu ansætter vi en ny museumschef, der starter den 1. marts, og så fortsætter arbejdet på at fokusere på sundtolden og Sundtoldsmarkedet, siger han.

Ingen frihed længere
De fem frivillige, der har valgt at sige stop, har selv givet udtryk for, at de mener kommunen i højere grad fokuserer på det maritime, ligesom de ikke længere føler, at de har friheden til at forme markedet længere. Michael Mathiesen havde håbet, at de fem frivillige borgere havde været mere opsøgende i dialogen.

- Jeg synes selv, at jeg har været til rådighed. De skulle have været proaktive og taget fat i os, hvis de ville snakke. Jeg er ked af, hvis de ikke følte sig hørt, og at de stopper, for det er vigtige folk, der har meget erfaring, siger han.

Sundtoldsmarkedet fortsætter

På trods af, at fem frivillige fra styregruppen bag Sundtoldsmarkedet stopper, betyder det langt fra, at markedet også gør det, hvis det står til Michael Mathiesen.

- Vi skal fortsætte Sundtoldsmarkedet, og det gør vi også. Byen får rigtig meget ud af, at et sådant arrangement løber af stablen. Markedet er vildt vigtigt for handlen og samarbejdet i bymidten, siger han.

arrow Et blad med historier
08. februar 2021 kl. 15:00 Opdateret: kl. 15:00
arrow Her er de nye museums-bosser
02. februar 2021 kl. 12:46 Opdateret: kl. 12:55
arrow DEBAT: Museet er stolt over at være statsanerkendt
26. januar 2021 kl. 14:22 Opdateret: kl. 14:22
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?