2. juli 2020
Lokalplanen omfatter ikke brugen af selve hospitalets hovedbygning. Foto: Allan Nørregaard
Lokalplanen omfatter ikke brugen af selve hospitalets hovedbygning. Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Strid om almennyttigt byggeri på hospital

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Strid om almennyttigt byggeri på hospital
Helsingør - 02. november 2017 kl. 03:58
Af Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Krav om almene boliger, supermarked eller ej og tvivl om ejerskab af grund prægede byrådsdebat om grunden på Esrumvej i Helsingør. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det var en tilfreds formand for Teknik-, Miljø- og Klimaudvalget, Johannes Hecht-Nielsen(V), der på byrådsmødet mandag aften kunne anbefale Byrådet at stemme for den endelige godkendelse af en lokalplan og kommuneplantillæg for en stor del af området omkring det nedlagte hospital på Esrumvej, som er ejet af det statslige ejendomsselskab Freja Ejendomme. To byggefelter på områder ud mod Klostermosevej bliver udlagt til beboelse i form af 86 familievenlige rækkehuse og en del af området til et etagebyggeri med boliger i tre til fire etager med et supermarked til den lokale forsyning.

arrow Læs også: Grønt lys til gigantisk projekt på hospitalet

På byrådsmødet glædede Hecht-Nielsen sig over, at der er forhandlet aftale på plads, der sikrer, at bygherren blandt andet betaler for en ekstra rundkørsel ved indkørslen til psykiatrisk hospital.

Byrådets møde var der dog betydelig modstand over idéen om, at der skal bygges et supermarked på stedet. Konservatives Morten Westergaard advarede sammen med Radikales Christian Holm Donatzky kraftigt mod konsekvenserne for det resterende handelsliv. Omvendt undrede Enhedslistens Allan Berg Mortensen sig over de borgerlige partiers modstand mod fri konkurrence.

R stillede forslag om at godkende planen uden plads til et supermarked, og fik støtte fra Konservative. Imidlertid stemte et flertal bestående af S, DF, Johannes Hecht-Nielsen(V) SF for at beholde supermarkedet i lokalplanen. Enhedslistens to medlemmer undlod at stemme, hvilket Venstres Mette Lene Jensen også gjorde.

Strid om boliger
På samme møde stillede Enhedslisten forslag om, at kommunen i lokalplanen skulle stille et krav om 25 procent almennyttige boliger. Dette frem fik støtte fra S, SF, R men fik ikke flertal, da K, DF og V stemte imod. Lokaldemokraterne undlod at stemme,

Netop dette nederlag fik Enhedslistens til at stemme nej til den endelige godkendelse af lokal- og kommuneplan, der blev vedtaget af et flertal bestående af K, DF, V, R, SF og S.

Udover Enhedslisten så stemte Lokaldemokraternes Jan Ryberg også imod lokalplanen. Han mente ikke det var rimeligt, at det var Freja Ejendomme og sælgeren Region Hovedstaden, som skal høste den store milliongevinst på ejendomsudviklingen, når Helsingør Kommune tilbage ved byggeriet af det af det siden lukkede hospital havde tilskødet det daværende amt grunden uden beregning(1.kr), for at der skulle ske hospitalsdrift. Ryberg mener - i modsætning til kommunens jurister - at kommunen skal gøre krav på arealet.

arrow Vil bygge yderligere 466 boliger på forladt hospitalsgrund
13. august 2018 kl. 03:57 Opdateret: kl. 14:44
arrow Supermarked og høje bygninger skaber splid
22. januar 2017 kl. 04:45 Opdateret: kl. 09:07
arrow Flertal imod undersøgelse af hospitalsgrund
25. december 2016 kl. 09:15 Opdateret: kl. 10:41
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?