15. december 2017
De to planlagte stenkastninger skal omkranses af en ny og bredere sandstrand. Illustration: Rambøll
gallery icon

Se billedserie

De to planlagte stenkastninger skal omkranses af en ny og bredere sandstrand. Illustration: Rambøll
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stort projekt: Hotel vil sikre sig mod nye hårde storme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stort projekt: Hotel vil sikre sig mod nye hårde storme
Helsingør - 21. april 2017 kl. 03:52
Af Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kystdirektoratet skal nu endeligt godkende stor plan for stormsikring af Strand- & Badehotel Marienlyst. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Kysten, stranden og kystsikringen foran Strand- og Badehotel Marienlyst vil efter alt dømme komme til at se en del anderledes ud for fremtiden, hvis den statslige myndighed Kystdirektoratet godkender hotellets plan for den fremtidige kystsikring foran hotelbygningen, som blev særdeles hårdt ramt af de senere års store storme som Allan og Bodil.

arrow Læs også: Ny direktør på badehotel

Hotellets tidligere ejere indkasserede således et tocifret milliontab i forbindelse med »Bodil«, hvor bølgerne væltede ind i hotellets stueetage.

På det seneste møde i Teknik-, Miljø- og Klimaudvalget valgte medlemmerne at sige god for virksomhedens plan for kystsikringen, der er udarbejdet af konsulentfirmaet Rambøll, som altså nu kun venter på Kystdirektoratet godkendelse.

Stenkastning, sand og badebro
Det fremgår af projektet, at planen betyder, at den offentligt tilgængelige sti foran hotellet ud mod havet vil blive hævet med en halv meter, og at der skal opføres to nye stenkastninger mod henholdsvis nord og syd, for at bryde bølgerne. Derudover skal der ske en omfattende sandfordring på strækningen mellem de to stenkastningerne. Endeligt fremgår det af planen, at hotellet gerne vil opføre en badebro midt på den kommende sandstrand, som årligt skal forsynes med betydelige mængder sand. Denne badebro har dog ikke nogen direkte funktion i forhold til at sikre hotellet mod storme og oversvømmelser. Hele anlægget kommer fra den nuværende stenkastning ved stien til at strække sig mellem 20 og 60 meter ud i havet.

I forbindelse med kommunens godkendelse er understreget, at godkendelsen sker på betingelse af, at stien foran hotellet fortsat er offentlig, og der ligeledes bliver offentlig adgang til den kommende badebro.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk