22. marts 2019
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stort prishop rykker nærmere på Flextur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stort prishop rykker nærmere på Flextur
Helsingør - 23. juni 2018 kl. 20:58
Af Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Flertal i Økonomiudvalget er klar til at fremrykke effektiviseringer for 3,2 millioner kroner.

arrow Læs også: Nu er det blevet dyrere at gå på museum

Rent teknisk er der ifølge kommunes forvaltnings definition tale om en effektivisering - og ikke en serviceforringelse.

Alligevel kan brugerne af Flextur-tilbuddet med en betydelig sandsynlighed se frem til allerede pr. 1. oktober i år se frem til at skulle betale væsentligt mere for at benytte Flextur-ordningen, som Helsingør Kommune tilbyder blandt andet for at betjene områder med ringe eller ingen betjening af den kollektive trafik.

Et undersøgelse har dog vist, at ordningen i kommunen fortrinsvis betjener en betydelig gruppe borgere, som støtter sig til rollator eller bruger andre hjælpemidler, og derfor har svært ved at benytte den almindelige kollektive trafik.

Holder fast i plan

For mens et flertal i Økonomiudvalget besluttede at nedjustere omfanget af hastebesparelser i form af serviceforringelser fra 30 millioner - som foreslået af kommunens administration - til 14,5 millioner kroner.

Imidlertid har udvalgsflertallet ikke ændret på omfanget af de fremrykkede effektiviseringer, som forvaltningen har indstillet for at begrænse budgetoverskridelsen på serviceudgifterne, som ved slutningen af april var nået op på godt 65 millioner kroner.

Det fremgår af referatet fra det seneste møde i Økonomiudvalget, at et flertallet fortsat er parat til at finde 3,2 millioner kroner allerede i år i fremrykkede effektiviseringer med udgangspunkt i et forslag fra kommunens Administration.

Effektiviseringerne skal dog først behandles på ekstraordinære udvalgsmøder inden der er lagt op til, at de bliver vedtaget på byrådsmødet 25. juni.

I forhold til Flextur-tibuddet vil effektiviseringen betyde, at kommunen indfører grundtakst i stedet for kommunetakst på de første 10 kilometer indenfor kommunegrænsen.

Det vil øjensynlig betyde en prisstigning fra 24 til 36 kroner. En lang række andre kommuner bruger også kun grundtakst.

Denne ændring af taksterne vil ifølge forvaltningens beregninger betyde, at kommunen årligt vil kunne spare 600.000 kroner om året med virkning fra 2019 samt 150.000 kroner i år.

Dyrere museer

Også museumsgæsterne på Helsingør Kommunes Museer kan se frem til langt højere entrépriser.

Her er i listen over de 3,2 millioner kroner fremrykkede effektiviseringer lagt op til forhøjelser af entréprisen for 60.000 kroner om året med virkning fra 2019 og 30.000 kroner med virkning allerede for i år.

Færre praktikpladser

Med i listen over fremrykkede effektiviseringer er også et forslag om at nedlægge tre praktikpladser til pædagogisk assistent-uddannelsen. Dette forslag skal skaffe 150.000 kroner i 2018 og 395.000 kroner i 2019.

På listen er også anderledes effektiviseringer i form af, at eksempelvis Kulturværftet bliver sat til at skaffe nye indtægter fra udlejning af stedet til kurser og konferencer med mere.

Dette forslag skal eksempelvis give 25.000 kroner i ekstra indtægter allerede i indeværende år.

arrow Dyrere ældremad har uheldige konsekvenser
09. juli 2018 kl. 09:37 Opdateret: kl. 09:37
arrow Til alle der elsker Flynderupgård
07. juli 2018 kl. 20:13 Opdateret: kl. 09:34
arrow Lav dog en levende museumsbutik
03. juli 2018 kl. 09:24 Opdateret: kl. 09:24

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede