2. august 2021
Bygninger kan bruges til institutionsformål uden nævneværdigt behov for renovering eller ombygning.
Bygninger kan bruges til institutionsformål uden nævneværdigt behov for renovering eller ombygning.
Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stort børnehus kan blive til nye boliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stort børnehus kan blive til nye boliger

1.449 kvadratmeter stor grund tæt på indre by, som i dag huser daginstitution med 75 børn, er blevet sat til salg i budrunde. Meget peger på, at der skal opføres boliger på stedet.

Helsingør - 22. juli 2021 kl. 20:23
Af Andreas Norrie

Det selvejende børnehus Stjernedrys på Trækbanen 14, der ligger bag den tidligere Skolen ved Kongevejen og boligselskabet Boliggårdens hovedkontor, er blevet sat til salg hos erhvervsmægleren Engel & Völkers i en budrunde, og udgangspunktet er en pris på 9,8 millioner kroner, fremgår det af en annonce.

Børnehuset flytter

Baggrunden for salget er, at børnehuset med omkring 75 børn skal flytte ind i to nyistandsatte institutionslokaler på den anden side af Trækbanen i starten af 2022.

Der er naturligvis mange anvendelsesmuligheder for den 770 kvadratmeter store bygning med 350 kvadratmeter kælder, som er opført i 1968.

Det er dog næppe selve bygningerne, som er det største argument for prisen. I stedet er det muligheden for, at der kan bygges boliger på den 1.449 kvadratmeter store grund. For i denne tid har interessen for at få lov til at opføre boliger i Helsingør ikke været større siden før finanskrisen.

Mægleren nævner specifikt muligheden for at opføre lejligheder eller rækkehuse på stedet, som ligger i centrum, og tilbagetrukket fra den noget trafikerede Trækbane.

Grunden ligger i byzone, og er ikke lokalplanlagt, men et nyt byggeri kræver naturligvis en kommunal tilladelse, og skal overholde de almindelige regler for byggeri.

Børnehuset Stjernedrys er en selvejende daginstitution under Mødre- og Børnehjælpen i Helsingør, og har driftsoverenskomst med Helsingør Kommune.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?