21. september 2021
 Jón Kalman Stefánsson er en af forfatterne, som man kan møde til festivalen.
Jón Kalman Stefánsson er en af forfatterne, som man kan møde til festivalen.
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Store navne til litteraturfestivalen NORD

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Store navne til litteraturfestivalen NORD
Helsingør - 12. september 2021 kl. 04:26

Hvert år tiltrækker NORD nogle af de mest spændende nordiske forfattere til en intens festivaloplevelse med samtaler, musik og performance fra morgen til sen aften. Alt sammen med nordisk litteratur som festens centrum. I år tager mødet mellem læsere og forfattere afsæt i Stockholms influencer-liv, sorg i Reykjavik, historiske magtspil, og et strøg over en kind.

arrow Læs også: Bisse spiller på litteraturfestival

Det er 6. gang, at der afholdes nordisk litteraturfestival på Kulturværftet i Helsingør, og altså også 6. gang, at festivalen frister til læsning over sund og hav. Og fristet bliver NORDs gæster faktisk. De seneste fire festival-år har NORD målt på bibliotekets udlånstal for bøger af de deltagende forfattere. Fokus er på de mindre etablerede forfattere, der ikke allerede befinder sig på bestsellerlisterne. Tallene viser, at der alle år har været en mere end dobbelt så stor stigning i udlånet på forfatternes bøger på Kulturværftet i tiden efter festivalen sammenlignet med biblioteker andre steder i landet.

Ordkunstnere
Så også i år glæder NORD sig over at kunne præsentere både debutanter og garvede ordkunstnere sat sammen, så nye samtaler mellem mennesker og bøger opstår. Mød blandt andre norske Geir Gulliksen i samtale med danske Kirsten Thorup om de små bevægelser, der forårsager de store skred i livet. Rakel Haslund-Gjerrild og Kristian Ditlev Jensen opfordrer sammen til, at vi skruer op for vores sanseapparater, mens islandske Jón Kalman Stefánsson og svenske Tone Schunnesson er optaget af henholdsvis stjernernes knitren og mellemmenneskelige transaktioner.

Herudover deltager blandt andre også Anne Lise Marstrand-Jørgensen, Bisse, Bertel Haarder og Jeanett Albeck. Se programmet og den fulde liste over de deltagende forfattere og kunstnere på nordfestival.dk.

Kun en dag
I år finder NORD sted som endagsudgave lørdag den 18. september. Det er forventet, at festivalen igen næste år vender tilbage til den vanlige to dages varighed.

Læs mere og køb billetter på nordfestival.dk.

arrow Stor NORDISK litteraturfestival bliver gennemført til september
06. maj 2021 kl. 11:57 Opdateret: kl. 11:57
arrow Mød NORDiske forfattere på nettet
25. september 2020 kl. 08:25 Opdateret: kl. 16:48
Synes du, at kommunen er der for dig?