31. juli 2021
Slukningsarbejdet var stadig i fuld gang lørdag formiddag. Foto: Andreas Norrie
gallery icon

Se billedserie

Slukningsarbejdet var stadig i fuld gang lørdag formiddag. Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Storbrand i erhvervsområde: Firma havde netop modtaget 30 ton olie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Storbrand i erhvervsområde: Firma havde netop modtaget 30 ton olie
Helsingør - 21. september 2019 kl. 16:33
Af Andreas Norrie

Den voldsomme brand i en lagerbygning på Bybjergvej, der blev anmeldt over 112 omkring klokken 21.15 fredag, blev ekstra kompliceret og farlig af, at en vognmand netop tidligere fredag havde afleveret en last til hallen bestående af cirka 30 ton motorolie eller lignede.

arrow Læs også: Politiet har afsluttet undersøgelser af kæmpe-brand

- De 30 ton er den mængde, som vi har fået oplyst, siger vagtchef Dyre Sønnicksen, Nordsjællands Politi, til Frederiksborg Amts Avis lørdag eftermiddag, hvor brandvæsenet først netop havde afsluttet selve slukningsarbejdet.

Motorolien blev leveret til virksomheden Special Auto Trading A/S's lagerhal. Imidlertid nåede branden også at påvirke en række andre nabovirksomheder, som blandt andet er den mellemstore virksomhed M Seals. Lagerlokalet skulle være ejet af M Seals og lejet ud til Special Auto Trading.

Branden genantændte

- Problemet var, at der var så varmt inde i hallen, at materialerne hele tiden genantændte også efter, at der var blevet slukket, fortæller Dyre Sønnicksen.

Opgaven krævede alt disponibelt mandskab fra Helsingør Kommunes Beredskab og der blev også tilkaldt massiv assistance fra Nordsjællands Brandvæsen, Hovedstadens Beredskab og Beredskabsstyrelsen.

- Der var blandt andet brug for specialudstyr til slukningen af brand i olie. Olien flyder jo bare ovenpå, når man bruger vand, siger vagtchefen.

Advarer nysgerrige

Selvom selve slukningsarbejdet sluttede ved 14-tiden, så er der stadig grund til forsigtighed.

- Selv om branden nu er slukket vil vi stadig holde stedet under observation, for at sikre, at ilden ikke bryder ud igen. Derudover vil jeg på det kraftigste advare nysgerrige om at bevæge sig i nærheden af brandstedet. Der er en meget stor nedstyrtningsfare, siger han.

Brandårsag ukendt

Ifølge vagtchefen har man ikke nogen teori om brandårsagen, og der går endnu noget tid, før politiets teknikere fra afdelingen »teknisk støtte« kan gå i gang med de brandtekniske undersøgelser, der skal klargøre, hvorvidt brandens skyldes et uheld, uforsvarlig håndtering af brandfarlige stoffer eller, at den er påsat.

Kommunens miljøvagt, hvor opgaven bliver varetaget af et privat firma, var også tilstede ved brandstedet lørdag formiddag, da Frederiksborg Amts Avis fulgte slukningsarbejdet. Miljøvagten skulle på dette tidspunkt undersøge for mulige udslip af olie.

Branden brød ud i et erhvervsområde, hvor mange af nabovirksomhederne også var følsomme overfor en brand, der bredte sig. Blandt nabovirksomhederne er blandt andet et autoværksted, en galvaniseringsvirksomhed samt en tankstation på hjørnet.

arrow Efter stor-brand: Olieholdigt vand løb ud i vandløb
23. september 2019 kl. 12:42 Opdateret: kl. 12:42
arrow Crossfit-træner opdagede storbrand
22. september 2019 kl. 18:52 Opdateret: kl. 18:52
arrow Hele byen stinker af brændt gummi
21. september 2019 kl. 10:43 Opdateret: kl. 10:43
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?