22. marts 2019
Pengene bliver blandt andet givet her til plejehjemmet Birkebo. Foto: Andreas Norrie
Pengene bliver blandt andet givet her til plejehjemmet Birkebo. Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Statspenge til demensvenlig indretning på to plejehjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Statspenge til demensvenlig indretning på to plejehjem
Helsingør - 20. juni 2018 kl. 20:03
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Helsingør Kommune får i alt kr. 624.382,- fra en national pulje til indretning af plejeboliger, der vil gøre boligerne mere demensegnede.

Den nationale pulje har til formål at bidrage til, at en større del af landets plejehjem tager højde for særlige behov hos beboere med demens og dermed bidrager til øget tryghed og livskvalitet for disse beboere.

Helsingør Kommune har fået tilsagn om 582.945 kr. til øget livskvalitet gennem wayfinding og nyindretning på plejehjemmet Kristinehøj, og 41.437 kr. til styrket livskvalitet gennem wayfinding på plejehjemmet Birkebo. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Hjælp til at finde vej
På Kristinehøj vil skiltning og nyindretning styrke beboernes evne til at finde vej samt skabe hjemlighed og atmosfære med genkendelige ting. Det betyder i praksis, at der med farver vil blive skabt kendetegn for den enkelte afdeling. Gange og opholdsrum vil blive udsmykket med erindringsskabende dekorationer. De fire fællesstuer vil blive nyindrettet med skillevægge og inventar, så der skabes udsigt til naturen og dagslyset. Plejehjemmets indgangsparti vil blive indrettet med trælammer, nye farver og ny belysning.

Kontrastfarver på dørene
På Birkebo øges beboernes tryghed og selvhjulpenhed ved at skabe bedre orienteringsmuligheder og ved at aflede beboerne fra udgangsdøre. I praksis betyder det, at de indvendige døre på plejehjem fx til boliger og opholdsrum bliver mere tydelige end udgangsdørene ved, at de får en kontrastfarve i forhold til væggene.

Formand for Omsorgs- og Sundhedsudvalget Mette Lene Jensen glæder sig over, at Helsingør Kommune nu får mulighed for at forbedre rammerne for plejehjemsbeboere med demens.

- Indsatsen er en del af en større prioritering, som Helsingør Kommune har gjort over de seneste år på demensområdet i det hele taget, siger Mette Lene Jensen.

Helsingør Kommune har fået en fin andel af de ca. 28 mio. kr., der var i den nationale pulje til demensvenlig indretning. Kommunen venter stadig svar på yderligere to nationale puljer inden for demensområdet - til kompetenceudvikling af plejepersonalet og til bedre aflastningstilbud til yngre borgere med demens.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede