10. december 2019
Helsingør Kommune har fortsat svært ved at rekruttere uddannet arbejdskraft til hjemmepleje og plejehjem. Foto: Sarah Marie Winther
Helsingør Kommune har fortsat svært ved at rekruttere uddannet arbejdskraft til hjemmepleje og plejehjem. Foto: Sarah Marie Winther
Foto: Sarah Marie Winther
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stadig 60 ubesatte stillinger i ældreplejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stadig 60 ubesatte stillinger i ældreplejen
Helsingør - 03. september 2018 kl. 03:40
Af Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Samtidig stiger sygefraværet hos det pressede faste personale, viser opgørelse.

Den gode nyhed er, at det forventede merforbrug på Omsorgs- Sundhedsudvalgets område i 2018 ser ud til at falde med lidt over 2,3 millioner kroner i forhold til seneste opgørelse fra 30. april i år.

Ligeledes ser det ud til at blive på 18,6 millioner kroner i 2018 i forhold til det korrigerede budget.

Set i forhold til det oprindelige 2018 budget er der dog tale om et merforbrug på lidt over 41 millioner kroner.

Den dårlige nyhed er, at problemerne med at få besat stillingerne på ældreområdet er uændret store. Således var der udgangen af juli i år hele 60 ubesatte stillinger alene i kommunens hjemmepleje.

Det fremgår af en opgørelse fra forvaltningen i Center for Økonomi og Ejendomme, som er på dagsordenen til næste i Omsorgs- og Sundhedsudvalget, og som bygger på tal opgjort for juli måned.

arrow Læs også: Efter måneders kritik: Lederen af hjemmeplejen fratræder

De ubesatte stilinger i hjemmeplejer gør efter alt dømme heller ikke de ansattes arbejdsmiljø bedre. Således har sygefraværet været stigende fra i gennemsnit 6,4 procent i maj til 6,7 i juni og 6,6 i juli.

Fortsat højt vikarforbrug

De ubesatte stillinger kombineret med afvikling af ferie vil i august, september og oktober medføre et højere forbrug af vikarer end normalt, fremgår det af redegørelsen.

I løbet af sommeren har forbruget også været højt, og har blandt andet skyldtes, at man er ved at indføre it-systemet Nexus på hele området, og det ansatte har været nødt til at blive uddannet i brugen af systemet.

Alt dette har medført, at lønudgifterne ved udgangen af juli var de samme som tilbage i 30. april.

Ser man de andre områder under udvalget, så er der stadig tale om et merbrug - men i mindre skala.

Således er der ved udgangen af juli tale om et forventet merforbrug på lidt over 2,1 millioner kroner på plejehjemmene og et forventet merforbrug på Helsingør Trænings og Rehabiliteringscenter på en halv million kroner.

I forbindelse med budgettet for 2019 er blevet tilført 32 millioner kroner til ældreområdet. Men som Omsorgs- og Sundhedsudvalgets formand Mette Lene Jensen(V) bemærkede på det sidste byrådsmøde, så er der ikke tale om et beløb, som forbedrer servicen for de ældre, men derimod et beløb, der skal dække de faktiske beløb, som der bliver brugt på området.

Omvendt blev der 25. juni vedtaget en række besparelser på ældreområdet, som blandt andet betyder mindre rengøringshjælp til ældre, der er visiteret til hjemmehjælp. Disse besparelser blev indført for, at standse forventet merbrug på hele servicedriftsområdet på 65 millioner kroner i 2018.

Udover ældreområdet, så er problemerne med merforbrug også betydeligt på Børne- og Udannelsesudvalgets område.

arrow Regnskab er ved at skride med 60 til 69 millioner kr.
13. februar 2019 kl. 04:06 Opdateret: kl. 15:32
arrow Manglende medarbejdere i ældreplejen - hvad gør vi ?
12. september 2018 kl. 12:23 Opdateret: kl. 12:23
arrow SOSU-Krise: Ansatte er presset til ekstra vagter
03. juni 2018 kl. 04:34 Opdateret: kl. 13:58
grafik køb billede