23. marts 2019
FC Helsingør har mange ivrige fans. Men en kommune kan ikke bare uden lige støtte en fodboldklub, når man er oppe på et professionelt plan. Foto: Kenn Thomsen
FC Helsingør har mange ivrige fans. Men en kommune kan ikke bare uden lige støtte en fodboldklub, når man er oppe på et professionelt plan. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sponsor-støtte skal nu gå til ungdomsafdeling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sponsor-støtte skal nu gå til ungdomsafdeling
Helsingør - 07. oktober 2018 kl. 04:29
Af Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Helsingør Kommune skal fortsat støtte FC Helsingør med 800.000 kroner, lyder indstilling.

Imens tilsynet med kommuner og regioner under Ankestyrelsen stadig er i færd med at undersøge lovligheden af kommunens eksisterende sponsor- eller samarbejdsaftale med 1. divisionsklubben FC Helsingør i forhold til blandt andet kommunalfuldmagten, så har forvaltningen i Center for Kultur og Turisme, Idræt og Medborgerskab udarbejdet en ny samarbejdsaftale mellem kommunen og FC Helsingør. En aftale, som på forskellig vis forsøger at målrette den økonomiske støtte, så man ikke kommer i konflikt med kommunalfuldmagtens forbud mod at støtte eksempelvis private virksomheder eller konkurrencelovgivningen.

arrow Læs også: Økonomiudvalg skal give grønt lys til stadion-projekt

Det nye forslag til en aftale, som fortsat er på et beløb på 800.000 kroner, er på dagsordenen når Idræts- og Fritidsudvalget mødes på tirsdag.

Eliteidrætsstøtte
Den hidtidige samarbejdsaftale, som udløber ved udgangen af i år, blev kritiseret for reelt at være en skjult støtte til driften af selve 1. divisionsklubben, som indtil sæsonafslutningen i foråret endda lå i Superligaen.

I den nye aftaletekst bliver de 800.000 kroner målrettet klubbens ungdomsafdeling ligesom der bliver stillet krav til, at klubbens trænere og spillere også et antal gange om året skal undervise eller deltage i arrangementer i Helsingør Eliteidrætsakademi, som hører under kommunen.

Derudover bliver der stillet et krav om at foreningsejede FC Helsingør sørger for at lave et separat regnskab og budget for ungdomsafdelingen, så det kan dokumenteres, at de kommunale penge går til undgdomsafdelingen og ikke til indkøb af eksempelvis af spillere til 1. divisionsholdet.

I forhold til den juridiske hjemmel til at give støtten, så henviser forvaltningen til, at der bliver tale om en støtte, som sker på baggrund af eliteidrætsloven, som giver kommuner lov til at støtte eliteidræt.

Endelig fastslår aftalen, at kommunen ikke kan støtte »egentlig erhvervsvirksomhed i eliteidrætlovens forstand«, og at klubben skal være opmærksom på dette forhold.

Ser på stadionstøtte
Det er endnu uvis, hvornår tilsynet med regioner og kommuner under Ankestyrelsen kommer med en udtalelse om kommunens støtte til FC Helsingør.

Udover samarbejdsaftalen kommer udtalelsen efter alt at dømme også til at tage stilling til Helsingør Kommunes bevilling på 2,9 millioner kroner til en opgradering af stadionet på Nordre Strandvej, som blev givet i foråret 2017. I alle tilfælde har tilsynet som tidligere omtalt i Frederiksborg Amts Avis bedt kommunen om at forholde sig til sagen, hvilket skete i efteråret 2017.

Sagen har været længe undervejs, og startede tilbage i midten af januar 2017, hvor Enhedslistens to byrådsmedlemmer Allan Berg Mortensen og Haldis Glerfoss samt partimedlemmet Jørgen Bodilsen klagede til tilsynet hos Statsforvaltningen. Imidlertid blev tilsynet flyttet fra Statsforvaltningen til Ankestyrelsen, hvilket sammen med en udflytning af styrelsens tilsyn til Viborg har forlænget processen.

arrow Svar til tilsyn er forsinket i stadion-sag
25. januar 2018 kl. 04:14 Opdateret: kl. 15:00
arrow Fem ansøgere i spil til stadionbyggeri
06. januar 2018 kl. 13:23 Opdateret: kl. 11:27
arrow Folkeafstemning om nyt stadion blev afvist
19. december 2017 kl. 11:48 Opdateret: kl. 11:19

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede