18. september 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sognepræst stopper efter 28 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sognepræst stopper efter 28 år
Opdateret 13. august 2019 kl. 11:27
Helsingør - 13. august 2019 kl. 04:37
Af Dorte Møller Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter 28 år som sognepræst for Gurre og Tikøb Sogne holder Annemette Nissen afskedsgudstjeneste i Tikøb kirke for begge sogne. Det sker søndag den 25. august klokken 10.30.

Under gudstjenesten medvirker Kirkernes Børne-Ungdomskor under ledelse af Vibeke Højlund og Tine Grönlund, organist Finn Ewald, trompetisten Niels Jørn Jessen og fløjtenisten Helene Schrøder.

Efter gudstjenesten holder Menighedsrådene reception i Kirkeladen, hvor alle er meget velkomne.

Sognepræst Annemette Nissen, som til efteråret fylder 68 år, er præstebarn og den ældste af fire søskende, hvoraf tre er præster. Hun er født i Sønderborg og voksede op i en stor vestjysk præstegård med højt til loftet, store vidder og havet. Hun kom som 11-årig til Sydslesvig og fik herved indsigt i det tyske sprog og den store tyske kultur, som har haft stor betydning for hende.

Efter at være blevet dobbeltsproget student fra Duborgskolen i Flensborg blev Annemette Nissen i 1978 kandidat fra Aarhus Universitet under den store generation af teologer. Samme år blev hun sognepræst i Tiset Sogn i udkanten af Aarhus og kom i 1991 til Gurre-Tikøb.

Her fulgte hun sin fars råd, da hun i sin tid søgte embedet. Han var totalt betaget af den smukke natur, og netop natur og jagt er en af Annemette Nissens store passioner. Desuden dyrker hun sin store interesse for klassisk musik, og hun spiller selv både klaver og orgel. Kulturlivet er i det hele taget en vigtig nerve i Julie Annemette Nissens liv, som også vinterbader i Hornbæk og elsker at rejse.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?