28. januar 2021
Der var mere end 100 meter lang kø inden man gik over til tidsbestilling af coronatest i Helsingør. Billedet her er fra den 15. september, som var sidste testdag inden tidsbestilling blev indført. Foto: Christopher Valeur
Der var mere end 100 meter lang kø inden man gik over til tidsbestilling af coronatest i Helsingør. Billedet her er fra den 15. september, som var sidste testdag inden tidsbestilling blev indført. Foto: Christopher Valeur
Foto: Christopher Valeur
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Smittetal stiger: Endnu en negativ rekord slået

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Smittetal stiger: Endnu en negativ rekord slået

122 borgere i Helsingør Kommune er blevet bekræftet smittet med coronavirus i løbet af de seneste 7 dage. Smitteudbrud i Helsingør Arrest og Skolen ved Rønnebær Allé presser tallene op.

Helsingør - 24. november 2020 kl. 15:36
Af Christopher Valeur

Rekorden for flest antal smittede i den seneste uge bliver nærmest på daglig basis slået. Det var endnu en gang tilfældet, da Statens Serum Institut offentliggjorde de nyeste coronatal tirsdag eftermiddag, hvor tallene afslørede, at 122 borgere i Helsingør Kommune var blevet bekræftet smittet med corona i løbet af den forgangne uge.

Smitteudbrud flere steder

De mange smittetilfælde kommer i kølvandet på en intensiv testning, hvor Region Hovedstadens mobile testenhed i sidste uge besøgte Vapnagaard, Helsingørs Nordvestkvarter samt Toldkammeret, hvor borgere kunne testes uden tidsbestilling.

Foruden den intensive testning har den forgangne uge ligeledes budt på smitteudbrud i Helsingør Arrest, Skolen i Bymidten og Skolen ved Rønnebær Allé. Alle tre tilfælde, der presser antallet af coronasmittede op.

Hurtig stigning

Rekorden for flest antal smittede i den seneste uge er hurtigt steget i Helsingør Kommune. Den 11. november var rekorden 86 smittede borgere og godt tre uger forinden, den 22. oktober lød rekorden på 57 nye smittetilfælde i løbet af de seneste 7 dage. I alt har 830 borgere været smittet med corona i Helsingør siden den 27. januar. Blandt dem er det fortsat i aldersgruppen 50-59, at der har været flest coronatilfælde. I den aldersgruppe er 173 personer blevet testet positive for corona. I den forgangne uge har der dog været mange smittet i aldersgruppen 10-19, hvor der har været 28 smittetilfælde.

De mange nye smittede giver Helsingør Kommune et incidenstal på 195. Det er det 24. højeste tal blandt kommunerne på landsplan. Helsingør Kommune har derfor rykket nogle pladser frem sammenlignet med den 11. november, hvor et incidenstal på 137,5 gav kommunen en 31. plads på selvsamme liste.

Fast testning

Da der bor omkring 63.000 borgere i kommunen, ganges tallet altså en smule op. Stigningen af smittetilfælde betyder at Helsingør Kommune fortsat er at finde på listen over kommuner med incidenstal på over 20, som der holdes ekstra godt øje med.

Det er stadig muligt at blive testet for corona ved spor 13 på Helsingør station hver tirsdag og torsdag fra klokken 10-15.45. Dette kræver dog tidsbestilling.

valeur

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?