17. maj 2021
Der bliver blandt andet stemt dørklokker i boligafdelingen Grønningen til højre på billedet.
Der bliver blandt andet stemt dørklokker i boligafdelingen Grønningen til højre på billedet.
Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Smitten stiger: Nu stemmes der dørklokker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Smitten stiger: Nu stemmes der dørklokker

Smitten stiger særligt i Grønningen, Vapnagaard og Nøjsomhed. Derfor vil Styrelsen for Patientsikkerhed besøge områderne de kommende dage.

Helsingør - 31. marts 2021 kl. 12:28
Af Christopher Valeur

Antallet af smittede med coronavirus er fortsat stigende i Helsingør Kommune, hvor antallet af bekræftede smittetilfælde den seneste uge ligger på 111. Det giver et incidenstal på 177,4, hvilket er det 9. højeste på landsplan. Det er dog ikke fordi, at kommunen ikke forsøger at sænke smitten. I sidste weekend blev der sendt besked ud i E-boks til alle borgerne, der har 3000 som postnummer, da der har været øget smitte der.

arrow Læs også: Frisører melder om voldsom travlhed: Har åbent fra 8 til 22

- Jeg er ligesom mine borgmesterkollegaer bekymret for, at vi skal lukke skoler, som det er set i Halsnæs og Fredensborg, hvor børnene ikke kan komme i skole efter påske. Det kan jeg ikke bære, at skulle sige til børnene, at de igen skal blive hjemme fra skole og kammerater. De har brug for at komme tilbage, og komme ind i de gode rutiner, hvor de er sammen med deres venner, og ikke bare skal sidde derhjemme foran computeren igen, siger borgmester Benedikte Kiær (K).

For børnenes skyld

Kommunen igangsætter derfor endnu et initiativ. Onsdag, torsdag og fredag vil Styrelsen for Patientsikkerhed kommer til Helsingør Kommune, hvor de vil gå rundt i udvalgte områder og ringe på hos borgerne, samt opfordre dem til at blive testet for coronavirus.

- Vi skal vise, at vi tager situationen alvorligt, lader os teste og lader os isolere. Vi skal for vores børns skyld banke smitten ned, og hvis man har svært ved at isolere sig, så tag fat i kommunen, som kan hjælpe med løsninger. Vi har hørt om bryllupsfester med mange mennesker, men vent nu med festen til smitten er banket ned, siger Benedikte Kiær.

Styrelsens korps af testambassadører vil være at finde i de områder, hvor der er højest koncentration af smittetilfælde. Det drejer sig om Grønningen, Vapnagaard og Nøjsomhed. Her er der ligeledes sat løbesedler op, ligesom coronaguides i områderne er blevet yderligere aktiveret.

arrow Alle vil til frisør: Timelange køer foran testcenter
06. april 2021 kl. 10:25 Opdateret: kl. 10:24
arrow DEBAT: Dumpekarakter til vaccinationscenter
06. april 2021 kl. 09:46 Opdateret: kl. 09:47
arrow Corona-alarm: Alle skoler lukker fra tirsdag
31. marts 2021 kl. 15:25 Opdateret: kl. 15:21
Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?