17. maj 2021
Det er særligt ude på genoptræningscentret HRT, tidligere kendt som Poppelgaarden, at coronasmitten har fået voldsomt fat i både ansatte og indlagte borgere.
Det er særligt ude på genoptræningscentret HRT, tidligere kendt som Poppelgaarden, at coronasmitten har fået voldsomt fat i både ansatte og indlagte borgere.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Smitte på plejehjem kan give massekarantæne blandt udenlandsk plejepersonale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Smitte på plejehjem kan give massekarantæne blandt udenlandsk plejepersonale
Helsingør - 14. maj 2020 kl. 07:34
Af Simon Wincentz Heim

Et stigende antal Covid-19-smittede ansatte og borgere på Helsingørs plejehjem og genoptræningscenter kan føre til massekarantæne for kommunens plejepersonale, som er bosat i Sverige. Det åbner et tiltag fra regeringen tilbage i april op for.

Her oplyses det, at regeringen vil kunne tvinge udenlandske ansatte i karantæne, hvis arbejdsgiveren ikke formår at hindre smittespredning på arbejdspladsen.

- Risikoen for massekarantæne er til stede, men jeg tror det ikke, da vi kan påvise, at det næsten kun er personale bosiddende i Danmark, der er smittet, siger Johannes Hecht-Nielsen (V), fungerende formand for Omsorgs- og Sundhedsudvalget.

I Helsingør arbejder der cirka 150 ansatte på ældreområdet bosiddende i Sverige.

En mail fra tirsdag udarbejdet af kommunens kommunikationschef viser et stigende antal smittede. Her er 18 ud af 40 borgere på genoptræningscentret smittet samt 23 ud af 135 ansatte.

I alt er 28 ansatte og flere beboere på kommunens plejehjem ramt af Covid-19. Indtil videre er tre borgere med Covid-19 fra genoptræningscentret og plejehjem er døde.

arrow Læs også: Nyt plejehjem ramt af corona
Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?