19. november 2017
Opera i Marienlyst Slots smukke sal. Foto: Pressefoto
Opera i Marienlyst Slots smukke sal. Foto: Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Slotskoncerter er en succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slotskoncerter er en succes
Helsingør - 16. oktober 2017 kl. 20:27
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var en glædelig overraskelse i 2016 for Marienlyst Slots Venner, at kunstnerforeningen, Slotskoncerterne af 1983, som er en gruppe af nogle af landets bedste musikere og sangere, kunne se, at der var stor interesse for de klassiske koncerter på slottet med fire arrangementer for fulde huse - desværre måtte nogle gå forgæves.

- Helsingør Kommune har hele vejen igennem været meget positiv og hjælpsom med at få rammerne på plads med nødbelysning og flere stole og godkendelse fra brandtilsynet. Det er vi selvfølgelig meget glade for, siger formanden for kunstnerforeningen Mogens Friis.

I begyndelsen måtte kunstnerforeningen selv anskaffe 72 stole, og de har anskaffet et kvalitetsflygel til koncerterne. Kommunen har nu stillet 100 stole til rådighed, og det er meget positivt at opleve en sådan opbakning fra både kommunen og publikum, lyder det fra formanden.

I år har foreningen igen afholdt fire sommerkoncerter på slottet med succes. DR P2 Festivalsommer har besøgt koncerterne både i 2016 og 2017 og har omtalt dem henover hele sommeren

Kunstnerforeningen har fået mange positive tilkendegivelser fra publikum, som kommer både fra Helsingør, Nordsjælland og resten af hovedstadsområdet. Mange har rost arrangementerne og ønsket nogle flere koncerter, og derfor kommer der i år en række nye koncerter i et nyt spændende koncept med skuespil, litteratur, sang og musik.

Søndag 29. oktober klokken 16, "Karen Blixen og musikken", med musik og oplæsning af "Den afrikanske farm" og "Babettes gæstebud" i uddrag, med skuespiller Ann Mari Max Hansen og musikere.

Jul på slottet
Søndag 10. december kl. 16 kommer der en koncert med "Jul på slottet" med skøn musik, sang og oplæsning af H.C. Andersens "Grantræet" og "Den lille pige med svovlstikkerne" og masser af dejlig julemusik og sang med Anna Carna Sundstedt, sopran og Mimi Dulong, klaver.

Søndag 22. april klokken 16 kommer en koncert med "Holberg og Jeppe på slottet", en forestilling med stifteren og leder af "Den danske Skueplads", skuespiller Christian Steffensen og musikere.

Derudover kommer der 4 sommerkoncerter i juni, juli og august med et stort program med opera og klassisk musik.

Billetter sælges på www.flutist.dk eller på tlf. 45930778.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Tip os

Del din historie eller billeder

Send en e-mail til:
sndk@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk