16. januar 2021
Tre unge mænd bliver onsdag middag fremstilliet ved et grundlovsforhør her ved Retten i Helsingør.Foto: Andreas Norrie(Arkivfoto)
Tre unge mænd bliver onsdag middag fremstilliet ved et grundlovsforhør her ved Retten i Helsingør.Foto: Andreas Norrie(Arkivfoto)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skyderi: Helsingør-teenagere sigtet for drabsforsøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skyderi: Helsingør-teenagere sigtet for drabsforsøg
Helsingør - 06. juni 2018 kl. 12:49
Af Andreas Norrie

Tirsdag aften klokken 20.13 modtog Nordsjællands Politi flere anmeldelser om skud afgivet fra en bil rettet mod en anden bil ved rundkørslen Prøvestensvej/Kongevejen i Helsingør. Ingen personer blev ramt i forbindelse med skyderiet.

arrow Læs også: 20-årig fængslet for skyderi på åben gade

Nordsjællands Politi har siden skudepisoden efterforsket sagen, og der er efterfølgende løbende blevet anholdt i alt ni mænd i alderen 17 til 25 år.

- Det er naturligvis meget alvorligt, når der bliver skudt i det offentlige rum, og det gør det ikke bedre, at det sker en sommeraften omkring klokken 20 i en rundkørsel med adskillige mennesker i nærheden, fortæller politikommissær Henrik Gunst fra Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse udsendt onsdag middag.

Nordsjællands Politi foretog senest to anholdelser onsdag morgen, og de to sidst anholdte mænd bliver sammen med en tredje anholdt fremstillet i grundlovsforhør onsdag klokken 13.00 og sigtet for drabsforsøg. Grundlovsforhøret finder sted i Retten i Helsingør, og anklagemyndigheden vil begære lukkede døre, idet der stadig foregår efterforskning i sagen.

- Vi efterforsker i flere retninger, og en af de retninger er, om parterne har forbindelse til bandemiljøet. Men uanset om det er banderelateret eller ej, er den type adfærd vanvittig og fuldstændig uacceptabel, lyder det fra Henrik Gunst.

De ni anholdte blev pågrebet forskellige steder i Helsingør, og seks af de anholdte, der ikke skal fremstilles i grundlovsforhør, er løsladt igen eller bliver det snarest.

- Vi valgte blandt andet at anholde fire personer, som befandt sig i den bil, der blev skudt efter, så vi havde sikret deres tilstedeværelse. Derudover stødte vi også på en bil med to personer i, der muligvis kunne være interessante for sagen, som vi også valgte at anholde. Det er en af årsagerne til de mange anholdte - og det er også årsagen til, at flere er blevet løsladt igen, siger Henrik Gunst.

Frederiksborg Amts Avis og SN.DK følger sagen og grundlovsforhøret.

arrow Ung mand sigtet: Standsede bil på vej - og skød mod personer
10. oktober 2018 kl. 10:06 Opdateret: kl. 10:19
arrow Sag om skud venter på tekniske undersøgelser
14. juli 2018 kl. 04:07 Opdateret: kl. 12:10
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?