27. september 2021
Sådan ser projektet ud set fra krydset Sct. Anna Gade og Kronborgvej. Bemærk, at projektet betyder, at der også skal gives tilladelse til nedrivning af den bevaringsværdige ejendom på hjørnet af de to gader. Illustration. KANT Arkitekter
gallery icon

Se billedserie

Sådan ser projektet ud set fra krydset Sct. Anna Gade og Kronborgvej. Bemærk, at projektet betyder, at der også skal gives tilladelse til nedrivning af den bevaringsværdige ejendom på hjørnet af de to gader. Illustration. KANT Arkitekter
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skal der bygges 32 boliger på centralt hjørne i city ?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Skal der bygges 32 boliger på centralt hjørne i city ?

Entreprenørfirmaet VIDA Byg og Boligkontoret Danmark står bag nyt projekt for hjørnegrunden Kronborgvej/Lundegade. Planen lyder på 50 procent almennyttige boliger.

Helsingør - 03. november 2020 kl. 04:03
Af Andreas Norrie

Mange borgere var i oprør, da et flertal bestående af blandt andet K og flertallet af den socialdemokratiske byrådsgruppe gav tilladelse til nedrivning af flere bevaringsværdige byhuse på Lundegade 5. Bygninger, som var mere end 200 år gamle.

arrow Læs også: Redder bevaringsværdigt byhus

Også det lokale VIDA Byg A/S, som havde ejet bygningen i en årrække gennem et selvstændigt selskab fik offentlig kritik for at lade ejendommen forfalde.

Ikke desto mindre blev tilladelsen givet, og nu er entreprenørfirmaet gået sammen med det almennyttige boligselskab Boligkontoret Danmark om et projekt for grunden, hvor planen lyder på 32 lejligheder, hvoraf halvdelen skal være almennyttige. Det er den kendte tegnestue KANT Arkitekter, som har udformet projektet, som bygger på en idé om at genskabe den karré, som grunden engang var en del af før anlægget af Kronborgvej. Samtidig lægges der dog vægt på, at der skal være tale om bygning, som opbrydes i mindre og forskelligartede enheder for at give et mindre massivt indtryk, fremgår det af projektmaterialet.

I første omgang skal sagen behandles på næste uges møde i By-, Plan- og Miljøudvalget, hvor medlemmerne skal tage stilling til, hvorvidt projektet er noget, som man skal gå videre med, og hvorvidt der skal igangsættes en lokalplanproces for byggeriet.

Nedrivning af hjørnehus

Selv om forvaltningen mener, at det er tale om et projekt, som understøtter visionen om en blandet by, og som benytter sig af byfortætning på et fornuftig lokalitet, så er der en række udfordringer i forhold til det nuværende plangrundlag for området. Lokalplanen for området tillader i dag kun bygeri i 2 etager, mens projektet operer med tre etager plus udnyttet tagetage. Derudover er bebyggelsesprocenten også højere end fastslået i kommuneplanen. Projektet kræver også et tillæg til kommuneplanen på grund af højden.

Derudover kræver projektet også i sin nuværende form, at den bevaringsværdige beboelsesejendom på hjørnet af Sct. Anna Gade og Kronborgvej bliver revet ned, fremgår det af dagsordenen.

Denne ejendom er dog af en nyere dato end den nedrevne på Lundegade og har også en lavere bevaringsværdi.

arrow Bevaringsværdig Strandvejsvilla er reddet
11. december 2020 kl. 13:32 Opdateret: kl. 13:32
arrow Nye sager om nedrivning af bevaringsværdige huse
28. november 2020 kl. 04:14 Opdateret: kl. 14:44
arrow Hvorfor ikke bevare Strandvejen 127?
23. juni 2020 kl. 15:03 Opdateret: kl. 15:03
Stemmer du til kommunalvalget i år?