24. juni 2021
Borgmester Benedikte Kiær(K)
Borgmester Benedikte Kiær(K)
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skal af med millioner i udligning: Borgmester er uforstående

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skal af med millioner i udligning: Borgmester er uforstående

Regeringen med Venstre, Alternativet, SF og Radikale præsenterede tirsdag udligningsreformen. Kommunen skal af med millioner, og skatten vil stige. Jeg forstår det ikke, siger borgmester Benedikte Kiær (K).

Helsingør - 05. maj 2020 kl. 14:41
Af Simon Wincentz Heim

Der er løbet meget vand igennem åen, siden den socialdemokratiske regering i januar præsenterede sit udspil til udligningsreformen. Coronakrisen, nedlukningen af Danmark og hjælpepakker for milliarder har taget det meste af opmærksomheden.

Men tirsdag præsenterede regeringen sammen med Venstre, Alternativet, SF og Radikale den nye udligningsaftale, som skiller sig ud fra tidligere udligningsreformer, da den rækker henover den politiske midte.

Overordnet set poster staten yderligere 2 milliarder kroner i udligningssystemet, hvor der oprindeligt i regeringens udspil kun var lagt op til at sende 500 millioner kroner ind i systemet.

Men selvom der bliver sendt ekstra penge i cirkulation, så er resultatet for Helsingør Kommune ikke meget anderledes end ved udspillet i januar. Kommunen skal over de næste år betale 23 millioner kroner årligt i udligningen til mindre velstillede kommuner, og det forstår man ikke inde på borgmesterkontoret.

- Jeg kan stadig ikke forstå det. Vi er ikke en rig kommune, vi har mange ældre og plejekrævende borgere. Og der bliver flere ældre i fremtiden. Jeg kan ikke forstå, hvorfor vi skal udligne mere. Vores skatter er i forvejen over landsgennemsnittet, siger borgmester Benedikte Kiær som reaktion på udligningsreformen

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis onsdag.

arrow Læs også: Viceborgmester: Venstre har gjort regningen mindre
arrow Borgmester efter udlignings-plus: 'Svært at være utilfreds'
05. maj 2020 kl. 14:37 Opdateret: kl. 14:37
arrow Reaktioner på udligningsreformen
05. maj 2020 kl. 14:04 Opdateret: kl. 14:04
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?