13. juli 2020
Simon Spies' »Lange Frede« med Janni's "White Lady" i baggrunden.
Simon Spies' »Lange Frede« med Janni's "White Lady" i baggrunden.
Foto: Teknisk Museum
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Simon Spies ville have en bil som paven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Simon Spies ville have en bil som paven
Helsingør - 30. august 2013 kl. 04:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Helsingør: Filmen "Spies & Glistrup" har netop haft premiere i danske biografer, og kan man ikke få nok af Simon Spies kan man på Danmarks Tekniske Museum se helsingoraneren Simon Spies´ limousine "Lange Frede".

Bilen er en Mercedes- Benz 600, Model Pullman, fremstillet i Tyskland. Denne store limousine var Daimler-Benz's flagskib og blev i årene 1963-81 produceret i kun 428 eksemplarer.

Museumsdirektør Jens Breinegaard fortæller om forhistorien:

- Spies købte den hos den af den navnkundige Mercedes-importør Peter Bohnstedt-Petersen. Nogle måneder efter så Spies at Paven også havde fået en 600 Pullman, men med tronstol, der kunne hæves op gennem taget. Så Spies ringede til Bohnstedt-Petersen og sagde med sin gnækkende stemme: "Sådan en vil jeg også have ha' !". Men de kunne ikke blive enige om prisen på Simons "gamle" Pullman, så derfor er der ikke tronstol i den, der står på Teknisk Museum.

Ud over "Lange Frede" kan man også se Janni Spies´ Corvette. Simon Spies forærede i 1984 en hvid Chevrolet Corvette til sin hustru Janni i kærlighedsgave. Han havde set Pamela i TV-serien Dallas køre omkring i sådan en Corvette og besluttede, at Janni skulle have en bil magen til.

Jens Breinegaard fortæller:

- Simon Spies sendte en af sine ansatte til USA for at købe bilen og sørge for, at den med fly blev sendt til Danmark til Jannis fødselsdag. Den blev oven i købet pakket ind i gavepapir og fik navnet White Lady efter den cocktail, som Simon og Janni havde fået første gang, de mødtes.

Janni Spies har udlånt bilen til Danmarks Tekniske Museum.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?