29. februar 2020
Simon Spies' »Lange Frede« med Janni's "White Lady" i baggrunden.
Simon Spies' »Lange Frede« med Janni's "White Lady" i baggrunden.
Foto: Teknisk Museum
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Simon Spies ville have en bil som paven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Simon Spies ville have en bil som paven
Helsingør - 30. august 2013 kl. 04:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Helsingør: Filmen "Spies & Glistrup" har netop haft premiere i danske biografer, og kan man ikke få nok af Simon Spies kan man på Danmarks Tekniske Museum se helsingoraneren Simon Spies´ limousine "Lange Frede".

Bilen er en Mercedes- Benz 600, Model Pullman, fremstillet i Tyskland. Denne store limousine var Daimler-Benz's flagskib og blev i årene 1963-81 produceret i kun 428 eksemplarer.

Museumsdirektør Jens Breinegaard fortæller om forhistorien:

- Spies købte den hos den af den navnkundige Mercedes-importør Peter Bohnstedt-Petersen. Nogle måneder efter så Spies at Paven også havde fået en 600 Pullman, men med tronstol, der kunne hæves op gennem taget. Så Spies ringede til Bohnstedt-Petersen og sagde med sin gnækkende stemme: "Sådan en vil jeg også have ha' !". Men de kunne ikke blive enige om prisen på Simons "gamle" Pullman, så derfor er der ikke tronstol i den, der står på Teknisk Museum.

Ud over "Lange Frede" kan man også se Janni Spies´ Corvette. Simon Spies forærede i 1984 en hvid Chevrolet Corvette til sin hustru Janni i kærlighedsgave. Han havde set Pamela i TV-serien Dallas køre omkring i sådan en Corvette og besluttede, at Janni skulle have en bil magen til.

Jens Breinegaard fortæller:

- Simon Spies sendte en af sine ansatte til USA for at købe bilen og sørge for, at den med fly blev sendt til Danmark til Jannis fødselsdag. Den blev oven i købet pakket ind i gavepapir og fik navnet White Lady efter den cocktail, som Simon og Janni havde fået første gang, de mødtes.

Janni Spies har udlånt bilen til Danmarks Tekniske Museum.