10. juli 2020
På Bjergegade var silhuetterne allerede oppe at hænge onsdag - snart følger Stengade. Foto: Andreas Norrie
gallery icon

Se billedserie

På Bjergegade var silhuetterne allerede oppe at hænge onsdag - snart følger Stengade. Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Silhuetter over gadens himmel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Silhuetter over gadens himmel
Helsingør - 28. maj 2020 kl. 11:27
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sidste sommer kom der silhuetter op over gågaderne Bjergegade og Stjernegade. I år bliver Stengade også udsmykket.

Kig op - himlen over Stjernegade, Bjergegade og Stengade i Helsingør bliver igen udsmykket med eventyrlige figurer i løbet af denne uge. Udsmykningen var en stor succes sidste sommer, hvor silhuetterne dansede over de to gågader Stjernegade og Bjergegade. I år er udsmykningen udvidet med figurer over Stengade, oplyser Helsingør Kommune i en pressemeddelelse.

Som led i arbejdet med at gøre Helsingør til en levende handels- og oplevelsesdestination har Byrådet bevilget 250.000 kr. til citydressing i 2020, som Helsingør Bymidteforum har valgt at anvende til udsmykning af byen med historiske silhuetter. Silhuetterne vil pryde bymidten hele sommeren.

Silhuetterne, som forestiller 6 forskellige skulpturer, som står forskellige steder i Helsingør by, blev opsat i 2019 som en test i Bjergegade og Stjernegade. Udsmykningen er udarbejdet i tråd med Helsingørs historie og forestiller bl.a. Danserindebrønden, Hamlet og Opelia. Også i år vil der bliver uddelt postkort til byens besøgende, der fortæller om silhuetterne og historien bag.

Primus motor i udsmykningen er Camilla Lysgaard fra Lulu's Love, Kim Backe fra Helsingør Handel samt Helle Fuglsang fra Bycentret.

Silhuetterne over gadehimlen kan blandt andet nydes, når Helsingør Handel og Helsingør Bycenter holder aftenåbent på fredag den 29. maj. Et stort udvalg af butikkerne i byen holder åbent til kl. 20, og butikkerne i Helsingør Bycenter holder åbent til kl. 21.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?