15. november 2019
Den 44-årige rumæner var både forurettet, irritabel og flabet i grundlovsforhøret, hvor han blev sigtet for foreløbig ni forhold i Nordsjælland.
Den 44-årige rumæner var både forurettet, irritabel og flabet i grundlovsforhøret, hvor han blev sigtet for foreløbig ni forhold i Nordsjælland.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sigtet for ni forhold: Det er ikke mig på billederne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sigtet for ni forhold: Det er ikke mig på billederne
Helsingør - 16. oktober 2019 kl. 13:44
Af Dorte Møller Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 44-årig rumænsk mand nægtede pure, at det var ham, der var på billederne fra overvågningskameraer.

- Hvad er det for nogle dumme spørgsmål? Det er vel ikke ulovligt at være i Danmark?

Det var en både fornærmet, forurettet og sarkastisk 44-årig mand fra Rumænien, som tirsdag blev fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Helsingør sigtet for ni forhold af databedrageri og tyveri i Nordsjælland.

Ifølge anklagemyndigheden har den 44-årige mere end 40 forhold på samvittigheden - de øvrige forhold er fra Østjyllands, Midt- og Vestsjællands og Københavns Politi.

Irritabel og påstående
Men selvom anklageren kunne fremvise fotos, hvor den 44-årige ifølge sigtelsen kigger direkte ind i overvågningskameraene, nægtede han på det bestemteste, at det var ham, der var på billederne.

Irritabel og påstående lyttede den 44-årioge til anklagerens fremlæggelse af sagen, og via tolken erklærede han, at han intet havde med de ni forhold at gøre.

Den sigtede blev anholdt mandag aften i Københavns Lufthavn, da han ankom sammen med sin kone, som han ville vise Danmark. Han var i forvejen efterlyst af politiet.

De ni forhold
De ni forhold drejer sig om tyveri af dankort fra en kvinde i Helsingør, hvorefter han hævede 1000 kroner i Nordeas hæveautomat på Stengade. Det skete den 8. juni.

Desuden handlede forholdene om tyveri af en kundes pung i Menu i Kongevejscentret i Hørsholm, tyveri af en pung indeholdende 160 kr. plus personlige kort fra en kunde i Superbrugen i Slangerup, tyveri af en pung indeholdende 800 kroner fra en kunde på Nærum Vænges Torv, tyveri af en pung indeholdende 2.600 kroner plus diverse personlige kort i oktober sidste år fra en kunde i Danske Bank i Jægerspris, og efterfølgende hævning af 8.900 kroner på kvindens dankort i samme bank, tyveri af en kundes pung indeholdende 500 kroner i Rema 1000 i Hørsholm og endelig tyveri af en pung med 700 kroner i Superbrungen i Græsted.

Dumt spørgsmål
Den 44-årige forklarede, at han gennem de seneste to et halvt år havde været i Danmark op mod ti gange. Blandt andet for at hjælpe en bekendt i Frederikshavn med at bygge hus. Han havde også været i Helsingør, og på anklagerens spørgsmål om, hvad han lavede der, lød det provokerende svar »spillede den af - sikken et dumt spørgsmål ».

Gennem tolken forklarede den sigtede, at han i 12 år havde købt og solgt biler i blandt andet Holland, Tyskland og Østrig.

- Men du er jo ligeglad med, hvad jeg laver. Vi skriver 2019 - du kan jo bare bruge internettet til at se, hvad jeg har lavet, lød det fra den 44-årige, som blev varetægtsfængslet. dorte

grafik køb billede