30. maj 2020
Den 44-årige rumæner var både forurettet, irritabel og flabet i grundlovsforhøret, hvor han blev sigtet for foreløbig ni forhold i Nordsjælland.
Den 44-årige rumæner var både forurettet, irritabel og flabet i grundlovsforhøret, hvor han blev sigtet for foreløbig ni forhold i Nordsjælland.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sigtet for ni forhold: Det er ikke mig på billederne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sigtet for ni forhold: Det er ikke mig på billederne
Helsingør - 16. oktober 2019 kl. 13:44
Af Dorte Møller Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 44-årig rumænsk mand nægtede pure, at det var ham, der var på billederne fra overvågningskameraer.

- Hvad er det for nogle dumme spørgsmål? Det er vel ikke ulovligt at være i Danmark?

Det var en både fornærmet, forurettet og sarkastisk 44-årig mand fra Rumænien, som tirsdag blev fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Helsingør sigtet for ni forhold af databedrageri og tyveri i Nordsjælland.

Ifølge anklagemyndigheden har den 44-årige mere end 40 forhold på samvittigheden - de øvrige forhold er fra Østjyllands, Midt- og Vestsjællands og Københavns Politi.

Irritabel og påstående
Men selvom anklageren kunne fremvise fotos, hvor den 44-årige ifølge sigtelsen kigger direkte ind i overvågningskameraene, nægtede han på det bestemteste, at det var ham, der var på billederne.

Irritabel og påstående lyttede den 44-årioge til anklagerens fremlæggelse af sagen, og via tolken erklærede han, at han intet havde med de ni forhold at gøre.

Den sigtede blev anholdt mandag aften i Københavns Lufthavn, da han ankom sammen med sin kone, som han ville vise Danmark. Han var i forvejen efterlyst af politiet.

De ni forhold
De ni forhold drejer sig om tyveri af dankort fra en kvinde i Helsingør, hvorefter han hævede 1000 kroner i Nordeas hæveautomat på Stengade. Det skete den 8. juni.

Desuden handlede forholdene om tyveri af en kundes pung i Menu i Kongevejscentret i Hørsholm, tyveri af en pung indeholdende 160 kr. plus personlige kort fra en kunde i Superbrugen i Slangerup, tyveri af en pung indeholdende 800 kroner fra en kunde på Nærum Vænges Torv, tyveri af en pung indeholdende 2.600 kroner plus diverse personlige kort i oktober sidste år fra en kunde i Danske Bank i Jægerspris, og efterfølgende hævning af 8.900 kroner på kvindens dankort i samme bank, tyveri af en kundes pung indeholdende 500 kroner i Rema 1000 i Hørsholm og endelig tyveri af en pung med 700 kroner i Superbrungen i Græsted.

Dumt spørgsmål
Den 44-årige forklarede, at han gennem de seneste to et halvt år havde været i Danmark op mod ti gange. Blandt andet for at hjælpe en bekendt i Frederikshavn med at bygge hus. Han havde også været i Helsingør, og på anklagerens spørgsmål om, hvad han lavede der, lød det provokerende svar »spillede den af - sikken et dumt spørgsmål ».

Gennem tolken forklarede den sigtede, at han i 12 år havde købt og solgt biler i blandt andet Holland, Tyskland og Østrig.

- Men du er jo ligeglad med, hvad jeg laver. Vi skriver 2019 - du kan jo bare bruge internettet til at se, hvad jeg har lavet, lød det fra den 44-årige, som blev varetægtsfængslet. dorte

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?