27. marts 2019
Flemming Friis, der var organist i Gurre fra 1989 til 1994, giver koncert.
Flemming Friis, der var organist i Gurre fra 1989 til 1994, giver koncert.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sidste jubi-koncert i Gurre kirke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sidste jubi-koncert i Gurre kirke
Helsingør - 14. juni 2018 kl. 20:52
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På tirsdag den 19. juni kl. 19.30 er der i Gurre kirke orgelkoncert med Flemming Friis, Nathanaels Kirke, Amagerbro.

Denne koncert er den sidste i rækken af jubilæumskoncerter i anledning af Gurre Kirkes 100 års jubilæum, hvor kirkens forhenværende organister er inviteret til at give koncert på kirkens dejlige orgel.

Flemming Friis var organist ved Gurre og Tikøb Kirker fra 1989 til 1994. Han oprettede børnekor ved Gurre Kirke i 1990 og var flittig som koncertgiver med en række koncerter på orglet i Gurre Kirke. Han komponerede også flere større værker i disse år, blandt andet de tre første af hans fem orgelsymfonier samt "Danse under åben himmel" som blev skrevet i anledning af Gurre Kirkes 75-års jubilæum og uropført ved en koncert i kirken 9. juni 1993. Dette værk er siden da blevet opført op mod 50 gange, blandt andet i Sverige, England, Tyskland, Island og Japan. Flemming Friis har på opfordring lovet at gentage opførelsen fra for 25 år siden ved denne koncert. Herudover vil han spille værker af César Franck, Widor og Rued Langgaard.

Flemming Friis har siden 2005 været ansat som organist ved Nathanaels Kirke på Amagerbro og har i over 25 år undervist i musikteori og hørelære ved Helsingør MGK. Som ung tog han privatundervisning i klaver- og orgelspil, musikteori og instrumentation, men han er forblevet autodidakt som komponist.

Hans værkfortegnelse rummer musik for orkester, kammermusikbesætninger og kor samt en række værker for orgelsolo og værker hvor orglet akkompagnerer vokal- og instrumentalsolister eller kor. Der er fri entré ved koncerten.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede