23. juli 2019
Rummet tur-retur kan opleves på Teknisk Museum. Foto: Allan Nørregaard
Rummet tur-retur kan opleves på Teknisk Museum. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sidste chance for at opleve Mogensens rumkapsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sidste chance for at opleve Mogensens rumkapsel
Helsingør - 12. oktober 2018 kl. 10:09
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efterårsferien på Danmarks Tekniske Museum står i rummets tegn med muligheden for at opleve astronaut Andreas Mogensens rumkapsel helt tæt på, inden den letter igen.

Efterårsferien er sidste chance i år for at opleve den Soyuz TMA-18M rumkapsel, som Andreas Mogensen fløj i til Den Internationale Rumstation, ISS. Den er med på den flotte udstilling »Rummet tur-retur«, der fortæller om Andreas Mogensens mission, men også udforsker den evige fascination af rummet og præsenterer hvor dansk rumforskning er i dag. Udstillingens sidste dag er 30. oktober, hvorefter rumkapslen skal udlånes, men kommer tilbage til museet igen i foråret 2019.

I museets astronautskole kan du prøve at være astronaut. Klæd dig ud som astronaut, eller oplev selv i Virtual Reality, hvor hæsblæsende det er at rejse fra den internationale rumstation og ned til jorden, sammen med Andreas Mogensen.

Raket-værksted
Hver dag mellem kl. 11 - 15 er der åbent i raketværkstedet, hvor du kan bygge din egen raket og enten udstille den på museet eller tage med hjem. Du kan også deltage i bygning og udsmykning af en stor UFO, som vi laver på balkonen over raketværkstedet. UFO'en bliver så stor at man kan stå inde i den og kigge ud, og vi har brug for alles hjælp til at gøre den til Danmarks sejeste UFO.

Alle dage i efterårsferien er der gratis introduktion til museet kl. 10.30, med en præsentation af museets udstillinger og nogle af de sejeste genstande, som eksempelvis Hammelvognen og Andreas Mogensens rumkapsel.

Onsdag den 17. oktober kl. 11 og 13 er der gratis rundvisning, hvor man kan tage med en tur ud i rummet og høre om rumraketter og rummissioner.

Parkbanen kører
Man kan også få luft i håret og en tur rundt på museets udendørsareal med minitoget, Parkbanen, som kører udenfor museet på den 850 meter lange bane med afgang fra stationen ved parkeringspladsen. Bemærk at togene kører tirsdag, onsdag og torsdag i efterårsferien, og kun hvis det ikke regner.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede