21. februar 2020
Borgmester Benedikte Kiær åbnede Sundtoldsmarkedet med tale, hvorefter kanonerne blev skudt af efter hendes tale. Foto: Kenn Thomsen.
gallery icon

Se billedserie

Borgmester Benedikte Kiær åbnede Sundtoldsmarkedet med tale, hvorefter kanonerne blev skudt af efter hendes tale. Foto: Kenn Thomsen.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se video og alle billederne fra da Sundtoldsmarkedet indtog Helsingør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se video og alle billederne fra da Sundtoldsmarkedet indtog Helsingør
Opdateret 24. august 2019 kl. 17:26
Helsingør - 24. august 2019 kl. 13:42
Af Simon Wincentz Heim
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der går et gisp igennem hele markedspladsen. Folk letter næsten et kort øjeblik fra jorden, da kanonen går af. Menneskemængden kigger rundt. Lidt forvirret. Hvad er det, der sker?

Men så lyder brølet igen, og folk skifter deres forvirrede mine ud med begejstring og smil. Kanonerne har skudt Sundtoldsmarkedet igang. Vejrguderne var med Helsingør og Sundtoldsmarkedet i år.

Solen bagte ned, og de frivillige, der var klædt ud med gevandter fra 1800-tallet, lignede til tider nogle, der havde det varmt i deres matrostøj, jakkesæt og bagemuttertøj.

arrow Læs også: Sundtoldsmarkedet ramte plet: Men ikke alle handlende fik meromsætning

- Jeg har jo en kjole på, så jeg kan lige klare varmen, siger Maibritt Bager, der er museumschef for Museerne Helsingør, som er med til at arrangere Sundtoldsmarkedet sammen med de mange frivillige.

Hele vejen fra Skibsklarerergaarden og ned til Kulturværftet, er der spækket med besøgende, frivillige og boder, der sælger alt fra fisk og kød til hatte og bolsjer. Der er også rig muligheder for at smage på de våde varer som rom, øl og snaps, som også skænkes af de frivillige kræfter. - Det er mit andet år her som frivillig, og det er super dejligt. Det er skønt at møde og snakke med så mange mennesker i løbet af en dag som i dag, siger Lene Anthony, der står bag en af de boder, som sælger alkohol.

arrow Sundtoldskoordinator på vej alligevel?
25. september 2019 kl. 13:13 Opdateret: kl. 13:13
arrow Sundtoldsmarkedet er ikke det eneste event i Helsingør kommune!
13. september 2019 kl. 11:00 Opdateret: kl. 11:00
arrow Sundtoldsmarkedet 2020 er truet!
13. september 2019 kl. 09:29 Opdateret: kl. 09:23