18. april 2021
Forenede Rengøring svarer igen på kritikken
Forenede Rengøring svarer igen på kritikken
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se brevet: Det svarer Forenede Rengøring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se brevet: Det svarer Forenede Rengøring
Opdateret 08. oktober 2010 kl. 23:37
Helsingør - 07. oktober 2010 kl. 15:00
Af Andreas Norrie
Helsingør: Frederiksborg Amts Avis'afsløring af Forenede Rengørings brug af lyssky underleverandører i Helsingør Kommune resulterer nu følgende svar fra Forenede Services koncernchef Peer C. Krogh:

Forenede Service udfører Facility Service opgaver, herunder rengøring, for mere end DKK 900 millioner kroner om året. En del disse opgaver udføres med bistand fra underleverandører, idet vi altid vælger den bedste kompetence til den enkelte opgave.
arrow Læs også: Rengøringsgigant vil betale 800.000 kroner i statstilskud tilbage

Når vi indgår en aftale med en underleverandør, udfærdiger vi altid en skriftlig kontrakt, og denne kontrakt regulerer, hvorledes underleverandøren skal udføre arbejdet, samt beskriver de formelle forhold under-leverandøren skal overholde.

I samarbejdsaftalen forpligter underleverandøren sig blandt andet til, at overholde gældende overenskomster og gældende love. Brud på disse vil øjeblikkeligt medføre at samarbejdet ophører.

Vi forsøger således at sikre, at vores underleverandører overholder de indgåede aftaler på bedste vis. Vi forlanger dokumentation for at de:

- er registreret hos Told og Skat

- at virksomhedsejeren har en ren straffeattest

- at virksomheden har en gyldig ansvarsforsikring

- har serviceattest

- har overenskomst, samt at der er ID - kort / dokumentation med billeder.

I august 2010 har vi endvidere styrket vor kontrol med de underleverandører vi benytter, ved at kræve, at de senest den 15. oktober 2010 skal være medlem af Rengøringsselskabernes Branche- og Arbejdsgiver-forening.

Vi kan desværre ikke sikre os 100 % imod, at ansatte og underleverandøren ikke forbryder sig imod landets love og de aftaler vi har indgået med dem. Men for os, er det afgørende af aftalerne bliver overholdt til punkt og prikke, hvorfor vores samarbejde straks opsiges når vi bliver opmærksomme på ureglemæssigheder.

I den aktuelle sag fra Helsingør kommune har 2 underleverandører tilsyneladende benyttet sig af ulovlig arbejdskraft og snydt med moms og A-skat. Samarbejdet med disse underleverandører ophørte straks det kom til vores kendskab den 1.oktober 2010.
arrow Million-bøde til rengørings-boss
26. juli 2016 kl. 11:48 Opdateret: kl. 07:19
arrow Rengørings-boss fik fængselsstraf og million-bøde
01. februar 2016 kl. 11:16 Opdateret: kl. 20:57
arrow Kræver millionbøde af rengørings-boss
28. januar 2016 kl. 03:56 Opdateret: kl. 09:12
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?