12. december 2017
Hornbæk Krocket var med på aktivitetsmessen for fjerde gang. Klubben tæller 20 medlemmer og spiller to gange om ugen, mandag og torsdag. Foto: Victor Viemose
gallery icon

Se billedserie

Hornbæk Krocket var med på aktivitetsmessen for fjerde gang. Klubben tæller 20 medlemmer og spiller to gange om ugen, mandag og torsdag. Foto: Victor Viemose
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Robotterne rykkede ind på ældremesse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Robotterne rykkede ind på ældremesse
Helsingør - 11. oktober 2017 kl. 20:02
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nye, moderne teknologiske hjælpemidler til ældre var i fokus, da den 29. udgave af Aktivitetsmessen fandt sted i Helsingør Hallerne, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Cykelture rundt om Kronborg, gennem Hornbæk eller sågar Paris og Rom, alt sammen set gennem en virtuel skærm. Billedet bevæger sig i takt med at Carsten Lemche fra det lokale firma Lemco Rehab & Fysio tramper i pedalerne. De smarte teknologiske løsninger står linet op på stribe: Selvskyllende toiletter, intelligente pillebokse og senge, der hjælper dig med at rejse dig op. Velfærdsteknologien er for alvor rykket ind på den årlige Aktivitetsmesse i Helsingør Hallerne, som har til formål at fremvise alt det bedste, som de lokale foreninger og kommunen har at tilbyde til ældre borgere.

Den uafhængige borger

Messen blev indviet af kommunaldirektør Stine Johansen og Chef for Center for Sundhed og Omsorg, Margrethe Kusk Pedersen, der fortæller, at det store fokus på velfærdsteknologi ikke er tilfældigt.

- Velfærdsteknologi er kommet for at blive, og det er noget, der er stort politisk fokus på. Det skulle gerne være med til at gøre den enkelte borger mere selvstændig i hans eller hendes hverdag, ligesom det gerne skulle være en hjælp til sundhedspersonalet, siger Margrethe Kusk Pedersen.

De mange udstillere og leverandører af velfærdsteknologi, som fyldte hele den lille af de to haller på messen, trak mange besøgende til, og den del af messen havde to formål, fortæller centerchefen.

- Det er både for at give inspiration til borgerne, skulle de selv være interesserede i at investere i noget af det, men også for at give en forsmag på, hvad der er på vej her i kommunen, siger Margrethe Kusk Pedersen.

På det budget for 2018-2021, der mandag aften var op til endelig godkendelse i Helsingør Byråd finder man blandt andet pilleboksen Dose Can, der minder borgere om at tage deres medicin, samt et system til digital træning i hjemmet.

Kører på 29. år

Bag Aktivitetsmessen står frivilligkoordinator i Helsingør Kommune, Hanne Andersen, sammen med et team på 10 til 15 frivillige. Det var Hanne Andersen, der i sin tid tog initiativ til messen, og hun har således været med lige fra den spæde start i 1989. Hun glæder sig over det netværk, som messen skaber i kommunen.

- Vi vil gerne inspirere de ældre borgere til at være aktive og sociale så længe som muligt. Der er altid en god stemning til messen, og der bliver skabt et rigtigt godt netværk på tværs af foreninger og borgere, siger Hanne Andersen.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk