30. maj 2020
Brandmændenes opsang rummer både det lokale, det nationale og det internationale. Her fra venstre Silas Drejer, Anne-Mette Sørensen, Thomas Bryan Lund, Monica Pedersen og Per Tærsbøl. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Brandmændenes opsang rummer både det lokale, det nationale og det internationale. Her fra venstre Silas Drejer, Anne-Mette Sørensen, Thomas Bryan Lund, Monica Pedersen og Per Tærsbøl. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: De sidste prøver til revy med plads til de store grin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: De sidste prøver til revy med plads til de store grin
Helsingør - 16. oktober 2018 kl. 04:49
Af Dorte Møller Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Espergærde Revyen lægger an til årets forestilling, som har premiere på Espergfærde Gymnasium på fredag. Vi var med til søndagens prøve.

arrow Læs også: Launbjerg var en rørt modtager af Espergærdes Pris

Det skal nok blive en revy, lyder det fortrøstningsfuldt fra Espergærde Revyens grand old lady, Lillian Mathiesen, mens »Kystbaneblues« for første gang bliver fremført på scenen i aulaen på Espergærde Gymnasium.

Det er søndag middag, og holdet bag revyen, som i år opføres for 42. gang, er samlet til endnu en dag med intense prøver.

Lillian selv er sufflør - og storleverandør af skarpe og aktuelle tekster til revyen - sådan som hun plejer.

Og det er hende, der blandt andet har skrevet nummeret om »Varmmund« - hendes tidligere konservative pertifælle Pernille Vermund, som for nylig råsnavede komikeren Jonathan Spang på TV.

Aktualiteten i revyen fejler i hvert fald ingenting. Selv storsvindleren Britta fra Hvidovre er med i et af de 22 numre, som udgør revyen, og som skal afleveres tjept, effektivt og nærværende til forestillingerne på fredag, lørdag og søndag.

Held i uheld
Det var nærmest held i uheld for revyen, at Tibberupskolen sidste år blev ramt af vandskade. For det gav mulighed for at finde et nyt samarbejde med Espergærde Gymnasium, og takket være de gæstfrie værter er det her, revyen opføres som spise-teater med plads til 300 og med masser af mulighed for bal bagefter til musik med René Hejdman fra Gasbox.

Her er plads til alle - og EIF's Venner, som står for revyen, er sikret et godt overskud. Sidste år blev det på 100.000 kroner til fordel for mange gode Espergærde-initiativer.

Ingen revy uden tekster
Silas Drejer er formand for EIF og har selv medvirket i revyen i 16 år - både på de skrå brædder og som tekst-leverandør.

- En revy er ikke noget uden en god og skarp tekst, og vi tilstræber både at have det lokale, det nationale og det internationale med. Selvom det hedder Espergærde Revyen, så handler den absolut ikke kun om Espergærde. I ét og samme nummer har vi både klima, Trump og de lokale brandmænds indsats i den varme sommer med, fortæller Silas, mens lyd og lys-folkene Søren Holstebro og Michael Stimo Rosenmejer, har travlt. Musikken, som består af Michael le Dous og den alle steds nærværende Jan Thomasen, gør klar til gennemspilningen

Sminken har hviledag - der skal »kun« øves, men alligevel er Sisse Tymm på pletten, og kostume-folkene har travlt med at holde rede på de mange rekvisitter og kasser med kostumer. En hel kasser med »skydere« og hatte i stabler står klar, mens Gitte Holm forsøger at holde styr på det hele.

Et par øjne udefra
Michael Mathiesen er ikke kun med på scenen og som sangskriver. Han instruerer også, og denne søndag får han en hjælpende hånd og et par øjne udefra af Lars le Dous.

Lars har aldrig selv spillet med i Espergærde Revyen - Jeg har altid skullet noget andet de dage, lyder undskyldningen, mens Michael understreger, at der altid står en åben invitation klar.

Men Lars' rolle i år bliver på sidelinjen - og der vil han også være at finde en af revy-aftenerne som publikum.

Garvede folk
Revystjernerne på scenen er kendte garvede folk: Michael Mathiesen, Silas Drejer, Per Tærsbøl, Thomas Bryan Lund, Anne-Mette Sørensen, Anette Lauritsen, Monica Pedersen og Malene Ruby - den yngste på holdet og headhuntet fra ungdomsskolens rock-musical.

Espergærde Revyen har premiere på fredag aften, og spiller desuden lørdag aften, og to gange søndag.

Billetter købes hos Espergærde Vinhandel og i Mr. August i Helsingør.

- Billetterne koster 150 kroner, og folk får altså virkelig meget for pengene, lyder det fra revy-folkene, som hele denne uge har travlt med at få revyen til at sidde lige i skabet.

arrow Anmeldelse: Årets revy har aldrig været bedre
19. oktober 2019 kl. 07:05 Opdateret: kl. 15:09
arrow Se alle billederne fra Espergærde Revyen
19. oktober 2019 kl. 06:00 Opdateret: kl. 15:32
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?