26. september 2021
Ove Verner Hansen blev bisat fra den domkirke i Helsingør, hvor han i sin barndom sang i drengekoret. Til højre ses datteren Helle Verner Hansen. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Ove Verner Hansen blev bisat fra den domkirke i Helsingør, hvor han i sin barndom sang i drengekoret. Til højre ses datteren Helle Verner Hansen. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Afsked med »Bøffen« i domkirkens pragt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Afsked med »Bøffen« i domkirkens pragt
Opdateret 29. februar 2016 kl. 12:36
Helsingør - 27. februar 2016 kl. 12:39
Af Steffen Slot

Han blev født neden for bakkerne i Helsingør i 1932, og han boede hele sit liv i det centrale Helsingør. Lørdag den 27. februar blev Ove Verner Hansen bisat fra Helsingør Domkirke få hundrede meter fra det sted, hvor han havde sin hjemstavn. Det skete i strålende solskin efter en morgen, hvor vinterens frostdis hurtigt måtte give op.

arrow Læs også: Ny bog om Ove Verner Hansen

Med base i Helsingør havde Ove Verner Hansen en helt usædvanlig karriere igennem de 83 år, han fik. I folkemunde er han mest kendt som »Bøffen« i Olsen Banden-filmene, hvor han som skurk forpurrede Egon Olsens geniale planer. Men den egentlige karriere havde han som kongelig operasanger.

Talentet var mangfoldigt - fra tegninger i Svikmøllen til kogebøger, og i sin ungdom var Ove Verner Hansen i en periode sømand, falckredder og skovhugger. At han havde været sømand fornægtede sig ikke i engagementet på havnen i Helsingør, hvor han altid var god for en munter historie eller anekdote.

Domprovst Steffen Ravn Jørgensen talte om et menneske, der havde fået mange talenter betroet - og sørgede for at udfordre og udvikle dem alle.

- Han kunne begå sig på de bonede gulve, men livet igennem boede han i Helsingør, hvor han holdt af den kærlige omgangstone. Han var et stort menneske, fordi han bevarede sin troskab over for sine rødder, sagde Steffen Ravn Jørgensen, imens garderne og naverne stod med fanerne nær kisten i domkirken.

Se Helsingør tage afsked med et talentfuldt bysbarn i denne billedeserie.

arrow Grunwald: Ove Verner var en fin fyr og arbejdskammerat
21. februar 2016 kl. 15:56 Opdateret: kl. 15:58
arrow Bøffen - alias Ove Verner Hansen er død
21. februar 2016 kl. 12:27 Opdateret: kl. 13:28
Stemmer du til kommunalvalget i år?