2. august 2021
Maja Engstrøm Balselv fra 3.t og Amy Hofmann fra 3.c var de første studenter fra Espergærde Gymnasium. Begge havde de været oppe i biologi. Foto: Trine Lønbro Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Maja Engstrøm Balselv fra 3.t og Amy Hofmann fra 3.c var de første studenter fra Espergærde Gymnasium. Begge havde de været oppe i biologi. Foto: Trine Lønbro Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se alle billederne: Nu er de første hvide huer i hus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se alle billederne: Nu er de første hvide huer i hus

De første studenter fra Helsingørs tre gymnasier har fået huen på. Stort tillykke til alle årets studenter.

Helsingør - 21. juni 2021 kl. 11:47
Af Af Trine Lønbro Nielsen

Glædestårerne fik frit løb, da de første studenter fra Espergærde Gymnasium & HF, Maja Engstrøm Balslev fra 3.t og Amy Hofmann fra 3.c, mandag morgen - et par minutter over halv ni - trådte ud af eksamenslokalet.

arrow Læs også: Stor billedserie: Taler og sang til studenters dimission

Her blev de taget glædeligt imod af venner og familie, der stod klar med de rød/hvide huer, champagne, kram og roser.

Der var da også ekstrameget at fejre, for ikke nok med at være igennem tre års slid, der oven i købet har været præget af corona og hjemmeundervisning, så kunne de begge glæde sig over nogle superpræstationer, der sikrede dem hver et 12-tal i huen.

- Det er helt fantastisk at være færdig, men også lidt underligt. Nu har vi været sammen så lang tid, og så er det hele bare slut, lyder det fra Amy Hofmann, mens Maja Engstrøm Balslev supplerer:

- Ja, der er helt sikkert noget socialt, som der kommer til at mangle, når vi er færdige her, men det er også en lettelse, at det nu er overstået.

Tid til fest og ferie

Også på Helsingør Gymnasium et par kilometer væk vrimlede det med smilende forældre og glade unge mennesker. Her kom de første studenter ud klokken 09.00 til bobler og blomster i skolegården.

En af dem var David Ernø-Heising, der netop havde været oppe i mundtlig matematik - et fag, han glædede sig over, var hans afsluttende.

- Det var lige, som det skulle være, og det gik rigtig godt. Jeg fik 10, så det var dejligt, fortæller han og afslører, at resten af dagen står på brunch, champagne og bajere.

- Nu skal jeg ud og drikke mig fuld, og så venter der ellers et sabbatår.

Tillykke til Enes med den blå hue

Det var ikke kun de rød-hvide huer, der kom i hus mandag. På Helsingør Handelsgymnasium er huerne blå, og den første til at få sådan en i år blev Enes Cetin, som den første færdige HHX-student.

Den nyudklækkede student blev sat på lidt af en prøve til den afsluttende eksamen, da han kom op i regnskabsanalyse i Virksomhedsøkonomi - et kompliceret emne, der dog ikke kunne slå ham ud af kurs.

Traditionen tro var det de første studenter, der hejste flagene på gymnasierne.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?