22. oktober 2019
Planerne for et kunstmuseum i Hornbæk har været længe undervejs. Men nu ligger der noget konkret på bordet, og en lokalplan er ved at blive udarbejdet.
gallery icon

Se billedserie

Planerne for et kunstmuseum i Hornbæk har været længe undervejs. Men nu ligger der noget konkret på bordet, og en lokalplan er ved at blive udarbejdet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se Kim Utzons tegninger: Hornbæk skal have et kunstmuseum i verdensklasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se Kim Utzons tegninger: Hornbæk skal have et kunstmuseum i verdensklasse
Helsingør - 19. juni 2018 kl. 04:13
Af Dorte Møller Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Arkitekt Kim Utzon har tegnet museet, og hans søster, kunstneren Lin Utzon har doneret en del af sine værker til museet. Nu skal der søges fondsmidler til det ambitiøse projekt.

arrow Læs også: Forlænger Lin Utzon-udstilling

Hornbæk står til at få et museum i verdensklasse. Arkitekten Kim Utzon har tegnet et oplæg til Lysets Museum på den berømte Kystvej - lige ned til Hornbæks hvide sandstrand. Søsteren Lin Utzon donerer en del af sine værker til det nye museums samling.

75-80 mio. kr.
Selve museet vil få en af Danmarks bedste beliggenheder, på den eksklusive Kystvej, lige ud til Hornbæks hvide sandstrand.

Helsigør Kommune har netop sagt ja til at sætte lokalplanarbejdet i gang for det 2500 kvadratmeter store museum, og herefter skal Fonden Hornbæk Kunstmuseum i gang med at søge de nødvendige fondsmidler til finansieringen af museet. Formentlig et beløb i størrelsesordenen 75 til 80 millioner kr.

Arvede grunden
Drømmen om et kunstmuseum på den 5500 kvadratmeter store grund med den helt unikke beliggenhed ned mod stranden på hjørnet af Kystvej og A.R. Friis Vej, går helt tilbage til 1995, da Fonden Hornbæk Kunstmuseum arvede den fra Fru Gudrun Thomsen med pålæg om at bygge et museum. Mange vil kende "museumsgrunden", fordi den i årtier har huset Hornbæks minigolf.

- Vi er meget glade for kommunens opbakning til dette enestående projekt, som vil sætte Hornbæk ikke blot på Danmarks-kortet, men på verdenskortet. Jeg tror ikke, at der findes et kunstmuseum med en smukkere beliggenhed end ud mod Hornbæk strand, og hvor man hver aften vil kunne sidde og nyde solnedgangen i den kommende restaurant lige ude til vandet, siger advokat Anders Drachmann, der er formand for Fonden Hornbæk Kunstmuseum.

Kender Hornbæk
Kim og Lin Utzon kender Hornbæk, stranden og Kystvej tilbage fra deres tidligste barndom, hvor de tilbragte somrene i bedsteforældrenes sommerhus på netop Kystvej. Senere voksede de op i Hellebæk, men kørte hver dag langs kysten til skole i Hornbæk. Hver dag med en kærlighed til naturen og lyset - som har præget deres virke gennem hele livet.

- Da jeg for næsten to år siden blev spurgt om jeg ville give mine værker til et muligt museum i Hornbæk blev jeg overvældet af taknemmelighed og lykke, fordi jeg følte, at jeg after mange års arbejde og rejser rundt omkring i verden, fik et HJEM, og at min kunst vil være der hvor den hører til. At min bror Kim er arkitekt for projektet er fantastisk. Jeg har tidligere lavet kunstværker til hans bygninger og jeg ved at han kan skabe et enestående museum som vil være et kunstværk i sig selv. Det er vores begges drøm, siger Lin Utzon

Politisk opbakning
Det unikke museumsprojekt har fået bred politisk opbakning i Helsingør Kommune.

- Utzon-navnet er kendt over hele verden og Helsingør Kommune er meget positiv over for det nye museumsprojekt. Vi har derfor iværksat udarbejdelsen af en lokalplan for stedet, siger Helsingørs borgmester Benedikte Kiær.

Og formanden for Helsingør Kommunes Kulturudvalg, Henrik møller, er enig.

- Med det tegnede museum vil Helsingør Kommune få endnu et kulturelt trækplaster i international klasse, der vil være turen værd at besøge, uanset om man er lokal eller kommer rejsende langvejs fra. Vi håber, at mange af de store fonde vil kunne se perspektiverne i dette unikke projekt, siger Henrik Møller.

arrow Lin Utzon skaber nye værker til Konventum
30. august 2018 kl. 20:20 Opdateret: kl. 12:50
arrow Lokal dna præger »Lysets museum«
25. juni 2018 kl. 04:11 Opdateret: kl. 18:03
grafik køb billede