24. oktober 2021
Borgmester Benedikte Kiær (K) og uddannelsesdirektør på U/Nord Tina Steinbrenner (tv.) holdt taler og var fælles om at klippe snoren over til indvielsen af bådebygger- og sejlmageruddannelsen.
gallery icon

Se billedserie

Borgmester Benedikte Kiær (K) og uddannelsesdirektør på U/Nord Tina Steinbrenner (tv.) holdt taler og var fælles om at klippe snoren over til indvielsen af bådebygger- og sejlmageruddannelsen.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se ALLE billederne: Maritime uddannelser indviet i Helsingør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se ALLE billederne: Maritime uddannelser indviet i Helsingør
Opdateret 12. august 2021 kl. 11:27
Helsingør - 12. august 2021 kl. 11:09
Af Thomas Kellermann

- Hjerteligt velkommen til Helsingør.

arrow Læs også: De maritime uddannelser er kommet hjem til Helsingør

Sådan lød det afslutningsvis i borgmester Benedikte Kiærs (K) tale torsdag, da hun tog imod eleverne på de to nye maritime uddannelser i byen, bådebygger- og sejlmageruddannelsen. Men i overført betydning var det også et velkommen til selve uddannelserne, der i 2013 flyttede fra Helsingør til Hillerød, men nu altså kommer »hjem«. I første omgang til U/Nord på Rasmus Knudsens Vej, men i 2024 er det planen, at uddannelserne rykker til nyistandsatte værftshaller på havnen. Lokalerne til uddannelser kræver teknisk avancerede maskiner, og der er stadig ved at blive lagt sidste hånd på, før undervisningen for alvor kan begynde at tage form i næste uge. Men det tog ikke noget af glæden, og Benedikte Kiær udtrykte også begejstring over, at det netop er praktiske fag, eleverne har valgt. For selvom uddannelsesvalg kan være skelsættende for ens senere arbejdsliv, og det er dér, man danner nye venskaber og erfaringer, kommer der til at være brug for praktikere, lød det fra Benedikte Kiær:

- Der er brug for jer i fremtiden. I har valgt den helt rigtige uddannelsesvej.

Se billeder fra indvielsen ved at klikke på billedet øverst i artiklen.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?